Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιαδάκης, απέστειλε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, ζητώντας να προβεί έγκαιρα σε ενέργειες ώστε να υπάρξει εγκατάσταση πυροσβεστικού ελικοπτέρου βαρέου τύπου στο Νομό Χανίων.

Η επιστολή έχει ως εξής

ΘΕΜΑ : ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013.

Αξιότιμε Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, ο νομός Χανίων ανήκει στην ομάδα Α βαθμού, αναφορικά με την επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς και υπάγεται στο
Π.Δ 575/1980 « ΠΕΡΙ ΚΗΡΥΞΕΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΑΣΩΝ & ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ» .

Τα υψηλά ποσοστά υγρασίας, οι υψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που παρατηρούνται, καθώς και η δυσκολία μετάβασης σε δύσβατες και δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού, δημιουργούν δυστυχώς ιδανικές συνθήκες οι οποίες δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά την διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης. .

Επικαλούμενοι την ευαισθησία σας και γνωρίζοντας ότι η σχεδίαση για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο 2013 πραγματοποιείται από την ηγεσία του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ κατά τον μήνα Μάρτιο, σας παρακαλούμε όπως προβείτε ΕΓΚΑΙΡΑ στις όποιες ενέργειες απαιτούνται έτσι ώστε να υπάρξει εγκατάσταση ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΥ στο νομό Χανίων με έδρα το Αεροδρόμιο ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, καθ όλη την διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου.

Η επιτακτική ανάγκη προστασίας των 15 ενταγμένων περιοχών του νομού μας στο ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΗΣ 2000 ( NATURA 2000 ) οι οποίες καταλαμβάνουν το 45% της έκτασης του νομού Χανίων, καθώς και ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριά με τους δεκάδες εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι διέρχονται καθημερινά και καθ όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αποτελούν Ισχυρό και ακλόνητο επιχείρημα για την παραπάνω διεκδίκηση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ καλύπτει και τις ανάγκες του νομού Ρεθύμνης, διευκολύνει το δύσκολο και σύνθετο έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων για την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών και συμβάλει στην τάχιστη αντιμετώπιση και κατάσβεση της όποιας πυρκαγιάς.

Με Εκτίμηση

Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Επικεφαλής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook