Χωρίς δουλειά και χτυπημένος από το φάσμα της φτώχειας «πολεμά» τώρα για να ταΐσει την οικογένειά του και να πληρώσει τις εισφορές του για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο αμερικανός πεζοναύτης που πυροβόλησε και σκότωσε τον διαβόητο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Παρά το γεγονός ότι σκότωσε τον πλέον καταζητούμενο άνθρωπο ο πεζοναύτης της ομάδας SEAL ποτέ δεν τιμήθηκε όσο θα έπρεπε και αναφέρεται μονολεκτικά ως «ο σκοπευτής». Ο στρατιώτης αποστρατεύτηκε το Σεπτέμβριο του 2012 36 μήνες νωρίτερα από τη συμπλήρωση 20ετούς υπηρεσίας που θα του εξασφάλιζε συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση τηρεί απαρέγκλιτα το γράμμα του νόμου χωρίς να κάνει εξαιρέσεις, ούτε ακόμα και για αυτόν τον στρατιώτη, τον υπεύθυνο για το πλέον καίριο πλήγμα κατά της αλ Κάιντα.

Εκτός από το γεγονός ότι με κυβερνητική εντολή διατηρείται η ανωνυμία του και επομένως δεν μπορεί να τιμηθεί από την κοινή γνώμη ο ανώνυμος ήρωας στερείται σύνταξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εν γένει οποιασδήποτε είδους κυβερνητικής προστασίας.

Αποκαλύπτει μάλιστα σε συνέντευξή του ότι η υπηρεσία του τού πρότεινε να του βρει δουλειά ως… οδηγός φορτηγού που μεταφέρει μπύρες, προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά του. «Μια τέτοια δουλειά συνιστά σημαντική υποβάθμιση του επιπέδου ζωής μου και του διόλου ευκαταφρόνητου ετήσιου μισθού μου ως πεζοναύτη, καθώς αμειβόμουν με 54.000 δολάρια το χρόνο» λέει ο πρώην στρατιωτικός.

Το να βρει δουλειά δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση στον κόσμο. Λόγω του καθεστώτος ανωνυμίας στο οποίο υπόκειται δεν μπορεί να ενημερώσει κάποιους πιθανούς εργοδότες για την εργασιακή του εμπειρία.

Ο πρώην στρατιωτικός εκφράζει την πικρία του και για τον πρόεδρο Ομπάμα τον οποίο κατηγορεί για διγλωσσία. «Κανένας από τους στρατιώτες μας που πολεμούν στο εξωτερικό δεν πρέπει ποτέ να πολεμήσουν για να βρουν δουλειά στο εσωτερικό» είχε πει στην ομιλία του για την ημέρα τιμής στους βετεράνους των πολέμων ο αμερικανός πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι για όλους αυτούς θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η στέγη και η περίθαλψη όταν επιστρέφουν στην πατρίδα.

Βέβαια, ο πεζοναύτης που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν συνεχίζει να μάχεται οικονομικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά. Με το σώμα του γεμάτο ουλές, πάσχοντας από αρθρίτιδα και τενοντίτιδα, με προβλήματα στην όραση και δισκοπάθεια το πρώην μέλος των SEAL έχει ανάγκη ιατρικής φροντίδας.

Πάντως δεν είναι ο μόνος. Είναι ένας από τα 1,3 εκατομμύρια βετεράνων που είναι ανασφάλιστοι παρά τα χρόνια προϋπηρεσίας.

«Ο Μπιν Λάντεν κατέρρευσε στο πάτωμα μπροστά στο κρεβάτι του. Ήταν νεκρός. Τον κοίταζα καθώς ανέπνεε βαριά» θυμάται ο πεζοναύτης. «Θυμάμαι καθώς τον έβλεπα να αφήνει την τελευταία του πνοή διερωτήθηκα: «Τελικά αυτό που έκανα ήταν ότι καλύτερο μπορούσα ή ότι χειρότερο;».

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook