Τα πιο ακριβά πράγματα που θα μπορούσε κανείς να έχει στην ιδιοκτησία του κοστίζουν πολλά εκατ. ή ακόμη και δισ. δολάρια και φυσικά προορίζονται μόνο για λίγους. Ανάμεσά τους είναι ένα παντελόνι Levis 501 αξίας 60.000 δολαρίων, ένα κόμιξ που κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρια και ένα βιβλίο αξίας 11,4 εκατ. δολαρίων.

Στα πιο ακριβά αντικείμενα παγκοσμίως περιλαμβάνονται τα ακόλουθα δέκα:

Στον Ινδό Κροίσο Μουκές Αμπανί ανήκει η πιο ακριβή ιδιωτική κατοικία στον πλανήτη: ένα υπερπολυτελές κτίσμα αξίας 1 δισ. δολαρίων, βρίσκεται στη Βομβάη και απλώνεται σε 27 ορόφους, πολλοί από τους οποίους είναι «πνιγμένοι» στο πράσινο για να θυμίζουν τους μυθικούς κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας.

Σπάνιο αντίτυπο του βιβλίου «Τα πουλιά της Αμερικής» του Τζον Τζέιμς Οντιμπόν πωλήθηκε έναντι 11,4 εκατ. δολαρίων, ποσό ρεκόρ για βιβλίο.

Χρειάστηκαν 12 χρόνια για το συγγραφέα να ολοκληρώσει το βιβλίο που χρονολογείται στον 19ο αιώνα, περιέχει 1.000 εικονογραφήσεις περίπου 500 ειδών πτηνών. Ο ίδιος ταξιδεύοντας στην Αμερική, πυροβολούσε πουλιά και στη συνέχεια τα κρεμούσε από καλώδια ώστε να τα ζωγραφίσει. Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Βρετανία, όπου τύπωσε τους τόμους και έψαξε για πλούσιους να τα πουλήσει.

Προς 200.000 δολάρια πουλήθηκε το 2003 σε έναν επιχειρηματία στη Βαλτιμόρη (στον Stephen A. Geppi) το πιο ακριβό παιχνίδι. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο στρατιωτάκι G. I. Joe που κατασκευάστηκε το 1963.

Η πρώτη έκδοση των περιπετειών του Σούπερμαν έσπασε κάθε ρεκόρ: ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα σε καλή κατάσταση αντίτυπα του υπ΄ αριθμόν ένα τεύχους της Αction Comics πουλήθηκε αντί 1,5 εκατ. δολαρίων μέσα από την ιστοσελίδα CommicConnect. com, που ασχολείται με τις αγοραπωλησίες σπάνιων κόμικς. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το 27ο τεύχος από τη σειρά «Detective Comics» με την πρώτη περιπέτεια του Μπάτμαν, εκδόσεως 1939, που πουλήθηκε αντί 1.075.000 εκατ. δολαρίων.

Το Νοέμβριο του 2006, ο πίνακας του Jackson Pollock «No. 5 1948″ έγινε ο πιο ακριβός πίνακας στον κόσμο, όταν πουλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 149,7 εκατ. δολαρίων από τον David Geffen σε ένα μυστικό αγοραστή, ο οποίος φημολογείται ότι είναι Γερμανός επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης.

Προς 60.000 πουλήθηκε το 2005 μέσω της ιστοσελίδας ebay από τον Randy Knight σε ανώνυμο συλλέκτη το ακριβότερο τζιν παντελόνι Levi 501 ηλικίας 115 ετών!

Ο «Ανδρας που περπατάει, Ι», ένα μπρούτζινο γλυπτό του Αλμπέρτο Τζιακομέτι αναδείχθηκε το πλέον ακριβοπληρωμένο έργο τέχνης σε δημοπρασία. Η ανδρική φιγούρα του διάσημου Ελβετού καλλιτέχνη πουλήθηκε από τον Sotheby\’s έναντι 104,3 εκατ. δολαρίων. Το γλυπτό, που φιλοτεχνήθηκε το 1961, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα του Τζιακομέτι.

Η Steiff, μια γερμανική εταιρεία παιχνιδιών, κατασκεύασε το 2000 το πιο ακριβό λούτρινο αρκουδάκι στον κόσμο, ύψους 50 εκατοστών. Το τρίχωμά του είναι από αληθινό χρυσό και οι κόρες των ματιών του έχουν φτιαχτεί από ζαφείρια, διαμέτρου 11 χιλιοστόμετρων και περίπου 6 καρατίων και οι ίριδες από 20 μικροσκοπικά διαμάντια. Πωλήθηκε προς 182.550 δολάρια.

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο με τιμή 2,9 εκατ. ευρώ είναι μια Bugatti Veyron φτιαγμένη από διαμάντια και χρυσό 24 καρατίων. Με τελική ταχύτητα που επίσημα έχει πιάσει τα 431 χλμ./ώρα απευθύνεται μόνο σε … δισεκατομμυριούχους.

Ο ανώτερος δεξιός κυνόδοντας, ο οποίος είχε εξαχθεί από το στόμα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη (Ναπολέων Α\’ της Γαλλίας), το 1817, πουλήθηκε 19.140 δολάρια, κατά την διάρκεια μιας Βρετανικής δημοπρασίας, το Νοέμβριο του 2005. Πιστεύεται, ότι το δόντι είχε εξαχθεί το 1816, εξαιτίας του σκορβούτου.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook