Πολλές είναι οι προτάσεις που εξετάζει το Δ.Σ. της CRETAN LINES που αφορούν είτε ναύλωση, είτε μίσθωση είτε ακόμα και την αγορά πλοίου, με την τελευταία να είναι ο βασικός στόχος των «Κρητικών Θαλάσσιων Γραμμών».

Σύμφωνα με κύκλους της Ναυτιλιακής Εταιρίας ήδη εξετάζεται σοβαρά η πρόταση για τη αγορά συγκεκριμένου πλοίου μετά την τελευταία ελπιδοφόρα συνάντηση της εταιρίας με τους εκπροσώπους επιχειρηματικών και επιστημονικών φορέων.

Η βασική πρόταση της Cretan Lines

Η βασική πρόταση της εταιρείας αφορά στην αγορά ενός πλοίου, συνολικής αξίας 6.500.000ευρώ, μήκους 140 μέτρων που θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 20 κόμβων.

Το προτεινόμενο πλοίο, θα μπορεί να μεταφέρει 1.000 επιβάτες ενώ για την αγορά του η Cretan Lines, προτείνει την καταβολή προκαταβολής ύψους 2.000.000ευρώ με διακανονισμό 2 ετών.

Άνοιγμα στη κοινωνία

Άλλαξε «ρότα» η εταιρία CRETAN LINES που μετά τις «κλειστές πόρτες» που αντιμετώπισε από το μεγαλύτερο μέρος των θεσμικών φορέων, απευθύνθηκε ουσιαστικά στο ίδιο το Ρεθεμνιώτη μέσω της συνάντησης που πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη με εκπροσώπους επιχειρηματικών και επιστημονικών φορέων.

Συνάντηση με φορείς του Ρεθύμνου

Η συνάντηση που κινήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα στην οποία και ανταποκρίθηκαν πλήθος εκπροσώπων Συλλόγων – Σωματείων κατέληξε στη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής με σκοπό όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «την έναρξη νέας προσπάθειας για την ενεργοποίηση και κινητοποίηση της Ρεθεμνιώτικης κοινωνίας».

Οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθηκαν είδαν στο σύνολό τους θετικά τη νέα αυτή αρχή, ενώ όλοι δήλωσαν την εθελοντική συμμετοχή μέλους του φορέα που εκπροσωπούσαν στην επιτροπή συντονισμού, η οποία και θα έχει την πρώτη συνάντηση της, για τη συζήτηση οργανωτικών θεμάτων απόψε το βράδυ.

Από την πλευρά του προέδρου της εταιρίας κ. Γιάννη Νικολούδη, τονίστηκε ότι η εταιρία δέχεται συνεχώς προτάσεις, που αφορούν τη ναύλωση τη μίσθωση και την αγορά διαθέσιμων πλοίων, πολλά από τα οποία όπως ανέφερε, αποτελούν μεγάλες ευκαιρίες, που όμως δεν μπορούν να αξιοποιηθούν αφού δεν υπάρχει το αναγκαίο κεφάλαιο, ενώ σημείωσε ότι η λύση στην οποία η εταιρία θα προσανατολιστεί έχει άμεση σχέση με το αρχικό κεφάλαιο που θα συγκεντρωθεί, πάντως όπως ο ανέφερε στη συνέχεια, ο βασικός στόχος της εταιρίας είναι η συγκέντρωση του ποσό των 2 εκ. ευρώ, το οποίο και θα αποτελέσει την προκαταβολή για αγορά καραβιού. Στην περίπτωση πάντως που θα συγκεντρωθεί μικρότερο ποσό η εταιρία θα στραφεί στις άλλες λύσεις που αφορούν είτε τη ναύλωση είτε τη μίσθωση πλοίου. Πάντως σε γενικές γραμμές εκείνο που έκανε κατανοητό ήταν, ότι η οποιαδήποτε απόφαση της εταιρίας, θα έχει άμεση σχέση με το ύψος του ποσού που θα συγκεντρωθεί, ενώ διευκρίνισε ότι η εταιρία έχει λύσεις και προτάσεις για οποιονδήποτε από τους τρόπους που τελικώς θα καταλήξει να επιλέξει.

Στόχος η αγορά

Πάντως μετά την ελπιδοφόρα συνάντηση της π. Τετάρτης, σύμφωνα με κύκλους της CRETAN LINES, η εταιρία εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο αγοράς πλοίου και προσανατολίζεται σε συγκεκριμένο πλοίο (φωτό) που η αξία του ανέρχεται στα 6,5 εκ. ευρώ με προκαταβολή 2 εκ ευρώ και διακανονισμό 2 ετών. Το μήκος του είναι περίπου 140 μέτρα και η ταχύτητα του 20 κόμβοι (8 ώρες μέχρι Πειραιά). Το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να μεταφέρει 40 φορτηγά, 120 Ι.Χ. και περίπου 1.000 επιβάτες.

Συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν

Πέρα από τις τοποθετήσεις των κ.κ. Όθωνα Χριστουλάκη και Νίκου Σιλιγάρδου μελών του Δ.Σ. της Cretan Lines, τοποθετήθηκαν επίσης: ο κ. Κοσμάς Περπυράκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μαθιουδάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Ανδρουλάκης, ο προϊστάμενος της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Ταξάκης, ο κ. Μπάμπης Μπιρλιράκης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ρεθύμνου Ορέστης Κρυοβρυσανάκης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου Νίκος Μπιρλιράκης, ο κ. Χάρης Αυγουστάκης από το Σωματείο Εστίασης, η κα. Μαρίλυ Αγγελιδάκη από τον Εμπορικό Σύλλογο, η κα Αντωνία Φραντζεσκάκη από το Σύλλογο φροντιστών Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Φραγκάκος από το σύλλογο κατοίκων της παλιάς πόλης, ο πρόεδρος του Ράδιο ταξί Βρύσινας Γιώργος Πηρούδης, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών, κ. Δούσμανης, εκπρόσωποι των καταστηματαρχών της παραλίας, του Συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, του Συλλόγου λεμβούχων, υδραυλικών, αργυροχρυσοχόων, του δήμου Αγίου Βασιλείου, του πολιτιστικού κέντρου του Αγ. Κωνσταντίνου.

Αθηνά Πετρακάκη, rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook