Με τη σύλληψη και την ομολογία του δράστη έκλεισε σε πρώτη φάση ο φάκελος του στυγερού εγκλήματος με θύμα έναν 36χρονο υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας και δράστη έναν συνάδελφό του που είχε απολυθεί μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα.

Οπως αποδεικνύεται από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 10 μήνες, περίπου, μετά το στυγερό έγκλημα, ο 48χρονος που είχε απολυθεί από τη μεταφορική λίγους μήνες πριν το έγκλημα οργάνωσε ένα σατανικό σχέδιο που προέβλεπε ληστεία μετά φόνου

Συγκεκριμένα, ο δράστης που κατά πληροφορίες έχει χρέη από τζόγο έστησε ένα εικονικό δρομολόγιο, χωρίς πραγματικό παραλήπτη, για μεταφορά χρημάτων από την Θεσσαλονίκη προς τα Γρεβενά.

Για τη δουλειά του… απευθύνθηκε στην εταιρεία που πρόσφατα τον είχε απολύσει. Ετσι τον Μάρτιο του 2012 ξεκίνησε μαζί με τον 36χρονο πρώην συνάδελφό του, με άγνωστο για την ώρα χρηματικό ποσό.

Οι δύο άντρες σταμάτησαν με το φορτηγάκι τους σε πάρκινγκ και τότε ο δολοφόνος προχώρησε στην τελική φάση του σχεδίου του: Τον εκτέλεσε με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Πριν φύγει ο δράστης ´εριξε το πτώμα στη χαράδρα που υπήρχε στο σημείο, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

Λίγο αργότερα οι συγγενείς του θύματος δήλωσαν στην αστυνομία την εξαφάνισή του και στις 4 Απριλίου το πτώμα εντοπίζεται στην χαράδρα. Από τότε η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε έρευνα που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα με τη σύλληψη και την μετέπειτα ομολογία του δράστη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον Εύοσμο, σε φορτηγό ιδιοκτησία του δολοφόνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα υποπολυβόλο τύπου SCORPION, με το οποίο δολοφόνησε τον 36χρονο, ένα μπαστούνι του Baseball και ένα πτυσσόμενο στιλέτο.

Επίσης σε έρευνα στο πατρικό σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μία μονόκανη κυνηγετική καραμπίνα, ένα μονόκανο κυνηγετικό όπλο, ένα μονόκανο κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα πιστόλι κρότου και φυσίγγια.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook