Παρατείνεται ο χρόνος διαβούλευσης για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος για να εκφραστούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις για το σοβαρό αυτό θέμα. Αυτή την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που συνεχώς εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα από δήμους και φορείς του νησιού για την αναθεώρηση του Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, ανέφερε ότι «είναι υποχρέωση μας να υπάρξει αναβολή για το θέμα, ώστε να δούμε όλες τις εισηγήσεις, και να μην πάρουμε βεβιασμένη απόφαση».

Μάλιστα σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο εισηγητής και αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ανέφερε, ότι, «είναι καθημερινό και εντεινόμενο το ενδιαφέρον το φορέων, ενώ ακόμα και λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, δήμοι και φορείς του νησιού κατέθεταν εγγράφως τις απόψεις τους για το θέμα».

Παράλληλα ο κ. Καλογερής πρόσθεσε, ότι, είναι σημαντικό, η εισήγηση που θα έρθει για ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης να απηχεί όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά τις απόψεις των φορέων και της κοινωνίας της Κρήτης ευρύτερα.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τις απόψεις τους για το Χωροταξικό του νησιού εξέφρασαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο Ανδρέας Ξανθός, ο Δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αντιδήμαρχοι Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και εκπρόσωποι φορέων.