Από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2013 η καρδιά της Κρήτης χτυπά δυνατά στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο, µέσα από την έκθεση «KΡHTH η Μεγάλη Συνάντηση».

Συνδιοργανωτής σε αυτό το µεγάλο γεγονός είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Η έκθεση θα είναι µικτή, εµπορική και κοινού, µε ιδιαίτερη έµφαση στις Business to Business επαφές ανάµεσα σε Κρήτες επιχειρηµατίες και εταιρείες της ηµεδαπής και της αλλοδαπής και θα καλύπτει έκταση 3.700 τ.µ.. Θα πραγµατοποιηθεί σε ένα ενιαίο χώρο, σε δυο τµήµατα, ένα τµήµα προσβάσιµο σε όλους τους επισκέπτες και ένα µόνο για τους επαγγελµατίες.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Παγκρήτιας Ένωσης, του Παγκόσµιου Συµβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωµατείων, του ∆ήµου Ηρακλείου, του ∆ήµου Χανίων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκοµικών ∆ήµων Κρήτης.

Επίσης το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα των παρακάτω διµερών Επιµελητηρίων: Ελληνοκινεζικού, Ελληνορωσικού, Ελληνοϊταλικού, Ελληνογερµανικού, Ελληνοβραζιλιανού, Ελληνοκαναδικού, Αραβοελληνικού Επιµελητηρίων και της Ελληνοσερβικής Εµπορικής και Βιοµηχανικής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Στόχος µας είναι η φιλοξενία στοχευµένων αγοραστών (hosted buyers) από το εξωτερικό και έχουµε την διαβεβαίωση των συγκεκριμένων Επιμελητηρίων ότι θα συνδράµουν τα µέγιστα σε αυτό το κάλεσµα.

Ήδη βρισκόµαστε σε επαφή και αναµένουµε τη θετική ανταπόκριση των Υπουργείων Τουρισµού, Ανάπτυξης, Πολιτισµού και Αγροτικής Ανάπτυξης, των Επιµελητηρίων της Κρήτης, του Οργανισµού Προώθησης Εξαγωγών, της Παγκρήτιας ∆ηµοσιογραφικής Ένωσης και των διµερών Επιµελητηρίων: Ελληνοβρετανικού, Ελληνογαλλικού, Ελληνορουµανικού, Ελληνοβουλγαρικού.

Η Promexpo.gr διαθέτει ταχυδροµικές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις εκατό και πλέον χιλιάδων επαγγελµατιών (σούπερ µάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων, µίνι µάρκετ, διανοµέων, αντιπροσώπων, ταξιδιωτικών πρακτόρων κ.α.) στους οποίους και θα αποστείλει προσκλήσεις µε προσωποποιηµένο barcode.

Στη Μεγάλη Συνάντηση θα δώσουν το «παρών» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τοµείς της παραγωγικής διαδικασίας: µονάδες παραγωγής και µεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισµού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τοµέα της βιοµηχανικής παραγωγής και επιθυµούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Φιλοδοξούµε το τετραήµερο αυτό, να αναδείξουµε µέσα από την Έκθεση όλη την δύναµη των Κρητών επιχειρηµατιών.

Το µεγάλο αυτό γεγονός, εκτός από το εµπορικό του µέρος, θα πλαισιώνεται από εκδηλώσεις πολιτιστικού και µουσικού χαρακτήρα που θα αναδύουν το άρωµα και την κουλτούρα της Κρήτης. Ενδεικτικά αναφέρουµε ότι µε την στήριξη της Παγκρήτιας Ένωσης προγραµµατίζονται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης µε την Ελλάδα, τη συµβολή της στην οικονοµία και στον πολιτισµό. Καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, τον τουρισµό, την γευσιγνωσία και τα κρητικά προϊόντα".