Το χορό των δικών τους κινητοποιήσεων ξεκινούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Κρήτη καθώς από την Τετάρτη βγαίνουν με τα τρακτέρ τους στο δρόμο, «ζεσταίνοντας» τις μηχανές τους για τις κινητοποιήσεις διαρκείας που θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα στις 11.00 το πρωί οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας κατεβαίνουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και τρακτέρ στον κόμβο της εθνικής οδού στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά ενώ συνάδελφοί τους στο Ηράκλειο θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο των Πεζών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των αγροτοκτηνοτρόφων να αποκλείσουν τους δρόμους αλλά ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε μισάωρο συμβολικό αποκλεισμό.

Την ίδια ώρα οι αγρότες της ΟΑΣ Ν. Χανίων, θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου προσυγκέντρωση με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στις 10.00 το πρωί στον κόμβο του Κλαδισού και στη συνέχεια με μηχανοκίνητη πορεία μέσα από την πόλη των Χανίων θα καταλήξουν στην εθνική οδό στο Πλατάνι της Σούδας.

Οι αγρότες ζητούν την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ενώ εισάγει τη φορολόγηση των αγροτών με βιβλία εσόδων-εξόδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook