Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Αμερικανών Χημικών, οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ, εκτός από τα Ιρακινά στρατεύματα και τους βομβιστές που αυτοκτονούν με εκρηκτικά, έχουν να αντιμετωπίσουν και την απειλή του αέρα.

Δείγματα αέρα που αναλύθηκαν σε διάφορες πόλεις του Ιράκ, έδειξαν πως η ποιότητά του, είναι πολύ πιο κάτω από το επιτρεπτό όριο.

Όπως αναφέρει η Jennifer Bell του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Αλάσκα, στα δείγματα του αέρα, οι τιμές της σκόνης, του αμόλυβδου, του αλουμινίου και άλλων μετάλλων, είναι πολύ πιο αυξημένες σε σχέση με τον αέρα της Αμερικής.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση, είναι 4 φορές πιο πάνω, από αυτό που έχουν θέσει ως όριο οι αμερικανικές αρχές.

Ο Robert Brook ο οποίος ειδικεύεται στις καρδιοαγγειακές επιδράσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον τόσο των Ιρακινών, όσο και των αμερικάνων που επιχειρούν εκεί, αφού όπως χαρακτηριστικά τονίζει, η ατμόσφαιρα ίσως έχει καταστροφικές επιδράσεις στην υγεία τους.

Τα στοιχεία που προστίθενται από τους επιστήμονες στη σύνθεση του αέρα, είναι η ανοιχτή καύση των απορριμμάτων, τα συντρίμμια από τις καθημερινές εκρήξεις, και φυσικά οι πυρκαγιές στα πετρέλαια.

Ακόμα, σε τεστ που έγιναν σε αμερικανούς στρατιώτες, διαπιστώθηκε πως από την περίοδο που βρίσκονταν στο Ιράκ, είχαν αναπνευστικά προβλήματα και πόνους στο στήθος, γεγονός που επιβεβαιώνει την έρευνα, σύμφωνα με τους ειδικούς.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook