Την διευκόλυνση της αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, είτε με την δημιουργία κέντρων αδειοδότησης επιχειρήσεων είτε με την χρηματοδότηση τοπικών κέντρων ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ, ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη η Ελληνική Ενωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start up Association).

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι οι προτάσεις τους θα εξετασθούν, αλλά και ότι θα μεσολαβήσει για να συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό.

«Το βασικό μήνυμα που έστειλαν σήμερα αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες σε μένα είναι πως το κράτος πρέπει να αφήσει ήσυχους τους Έλληνες να στραφούν στην επιχειρηματικότητα, να κάνουν πράξη τα όνειρα τους, να δημιουργήσουν. Και αυτή είναι η βασική υποχρέωση της κυβέρνησης. Και είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας για μας να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ειδικότερα μετά από την συνάντηση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δημήτρης Τσίγκος δήλωσε ότι «η Ελληνική ενωση Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι μια μαζική συλλογική προσπάθεια για να προωθήσουμε στη χώρα μας την οικονομία και τη συνεργασία της δημιουργικότητας. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και πιστεύουμε ότι αντικειμενικά η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί δημιουργώντας έτσι μια νέα σχέση με την εργασία».

Επεσήμανε ότι «δώσαμε κάποιες σκέψεις στο υπουργείο και δηλώσαμε και τη διαθεσιμότητά μας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε ακριβώς στο μοντέλο αυτό, όπως είναι την οικονομία της συνεργασίας και της δημιουργικότητας.»

» Σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων: διατροφικές, τουριστικές, ενεργειακές και πληροφορικής, οι οποίες μέσα στο περιβάλλον αυτό διαπρέπουν στην κρίση.»

» Σκοπός μας είναι να δούμε πώς αυτό μπορεί να γίνει μαζικό και να δημιουργήσουμε πολλές ποιοτικές θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «οι νεοφυείς επιχειρήσεις, δηλαδή οι νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών, νέων κατά βάση στην ηλικία, είναι μια ελπίδα μέσα στο γκρίζο αυτής της εποχής».

«Μου έκανε εντύπωση ότι δεν στάθηκαν στη συνάντησή μας, στην κρίση αυτή καθαυτή, γιατί όλοι ξέρουμε την κρίση και όλοι υφιστάμεθα τις συνέπειές της. Στάθηκαν περισσότερο σε σύντομες και συγκεκριμένες προτάσεις. Προτάσεις με τις οποίες κατά βάση συμφωνούμε και απομένει να τις υλοποιήσουμε.»

» Ακριβώς γιατί έχουν αυτό το νέο και καινοτόμο πνεύμα θα προτείνω στον Πρωθυπουργό, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει, να τους δει. Πρέπει να ενθαρρύνουμε ως κυβέρνηση τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Είναι η νέα Ελλάδα που γεννιέται σταδιακά, μπορεί να γεννηθεί μέσα από αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook