Μετ\’ επιτάσεως αρνήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης τις κατηγορίες ότι μέσω της φημολογούμενης αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου επιζητά την κατάργηση των απεργιών.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Mega το πρωί της Τετάρτης, είναι ανυπόστατα αυτά τα πράγματα κι ο ίδιος προσωπικά δεν πιστεύει στην αναστολή του δικαιώματος της απεργίας.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, ο Γ.Βρούτσης είπε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη δική του δήλωση για αλλαγή του πλαισίου, ωστόσο παρατήρησε πως ο εν λόγω νόμος παρουσιάζει σημεία κόπωσης, ειδικά στο κομμάτι του συνδικαλισμού.

«Εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση» είπε ο Γ.Βρούτσης.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το θέμα των επικουρικών συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα μπουν πλέον στη λογική της εισφοράς – παροχής και θα εξορθολογιστούν, όπως και τα εφάπαξ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Γ.Βρούτσης δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει ποια ταμεία/ κλάδοι θα ενταχθούν στο ενιαίο επικουρικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook