Την ώρα που τρέχουν οι μελέτες για τη χρηματοδότηση έργων μέσα από Ευρωπαικό πρόγραμμα για Λιμάνι και Αεροδρόμιο Ηρακλείου, προχωρά το …μυστικό σχέδιο Ποσειδών, για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μεγάλων λιμανιών της χώρας. Ανάμεσα τους και το λιμάνι Ηρακλείου, για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον στον τομέα της κρουαζιέρας.

Κορυφαία εταιρεία του χώρου, σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδηλώσει πρόθεση να επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα, σενάριο που φαντάζει ως θετικό γιατί δημιουργείται η αίσθηση της ανάπτυξης της κρουαζιέρας η οποία έχει μεγάλα περιθώρια.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ίδια ξένη εταιρεία πραγματοποίησε έρευνα για το λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία υπάρχει η δυνατότητα υποδοχής 800 χιλιάδων επισκεπτών κρουαζιέρας το χρόνο.

Μάλιστα εφόσον αναλάβει το συγκεκριμένο κομμάτι η εν λόγω εταιρεία, ουσιαστικά δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει το στόχο, γεγονός που απογειώνει το Ηράκλειο ως προορισμό κρουαζιέρας.

Aπo τη μια φορείς του τουρισμού βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο, από την άλλη όμως ουσιαστικά παραχωρείται σε ιδιώτες το ‘’φιλέτο’’ του λιμανιού, την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει έργα στο Ηράκλειο.

Προκύπτει επομένως το ενδεχόμενο οι επενδυτές να έρθουν στην Κρήτη και να πάρουν όχι μόνο το \’\’φιλέτο\’\’, αλλά να καρπωθούν και τα επικείμενα έργα αναβάθμισης, γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί και σκανδαλώδες. 

flashnews.gr/Μ. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook