Τέσσερις νεκρούς μετράει ήδη το διασημότερο καρναβάλι του κόσμου στη Βραζιλία εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, της κακής οργάνωσης και της ελλιπούς αστυνόμευσης, ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες.

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η διάσημη γιορτή Μπόλα Πρέτα στο Ρίο, όταν δύο περιπολικά εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στο πλήθος. Ο κόσμος προσπαθούσε να κάνει χώρο και να απομακρυνθεί, όμως ήταν αδύνατο, με αποτέλεσμα πολλοί να εκδηλώσουν κρίσεις πανικού ή να λιποθυμήσουν.

Όπως αναφέρει το euronews, χρειάστηκαν ώρες μέχρι οι αρχές να ελέγξουν την κατάσταση και οι πρώτες βοήθειες να φτάσουν σε όλους τους τραυματίες.

Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο σαμποδρόμιο της πόλης Σάντος, όταν ένα άρμα χτύπησε σε ηλεκτροφόρο καλώδιο και τυλίχθηκε στις φλόγες, σπέρνοντας τον πανικό στους χιλιάδες καρναβαλιστές.

Σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με τη θεαματική παρέλαση των αρμάτων και χορευτριών των πολυάριθμων σχολών σάμπας. Το θέαμα θα παρακολουθήσουν πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές, οι οποίοι ήρθαν από διάφορες περιοχές της Βραζιλίας και από άλλες χώρες ενώ το σημερινό σόου θα αποφέρει στο ταμείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο τουλάχιστον 650 εκατομμύρια δολάρια.