Με ισχυρό χειροκρότημα υποδέχτηκαν εκατοντάδες συγκεντρωμένοι πιστοί τον Βενέδικτο ΙΣτ\’ στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής του να παραιτηθεί. Ο Πάπας επανέβαλε ότι πήρε την απόφαση με πλήρη συνείδηση της βαρύτητάς της και ζήτησε τις προσευχές των πιστών για εκείνον και την Εκκλησία.

Στην προγραμματισμένη τελετή της ακρόασης το πρωί της Τετάρτης, ο κόσμος που περίμενε άρχισε να χειροκροτεί όταν ο Ποντίφικας εμφανίστηκε και αναφέρθηκε, όπως αναμενόταν, στην απόφασή του.

Πριν πάρει την απόφαση, εξήγησε, «προσευχήθηκα σκλρά και εξέτασα τη συνείδησή μου». Ο 84χρονος πνευματικός ηγέτης εκατομμυρίων Καθολικών ανά τον κόσμο υπογράμμισε πως έχει «πλήρη συνείδηση της βαρύτητας της απφασης, αλλά και γνώση της φθίνουσας σωματικής και πνευματικής δύναμής» του.

«Φεύγω για το καλό της Εκκλησίας» εξήγησε ο Βενέδικτος, ευχαριστώντας τους πάντες για την αγάπη και την προσευχή τους κατά τη διάρκεια μίας ομιλίας που διακόπηκε αρκετές φορές από τα χειροκροτήματα των πιστών.

Ο αριθμός των παριστάμενων δείχνει πόσο μεγάλο πλήθος αναμένεται στην τελετή της Τετάρτης των Τεφρών αργότερα εντός της ημέρας, η οποία τελικά θα γίνει στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ακριβώς για αυτό το λόγο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook