Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός για την χρονική περίοδο 2012-2013, για την πρόληψη της εποχιακής γρίπης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αυξημένη κυκλοφορία του ιού της γρίπης αναμένεται, όπως κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου και τονίζει την ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων.

Όσα άτομα υψηλού κινδύνου, ανασφάλιστοι ή οικονομικά αδύνατοι, επιθυμούν να καλυφ-θούν με το εμβόλιο μπορούν και τώρα να εμβολιαστούν στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνης στο χώρο των γραφείων της επί της οδού Ζαμπελίου 34 κάθε μέρα 12 μμ έως 2μμ .

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός απευθύνεται σε όλα τα άτομα, αλλά είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να εφαρμόζεται σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου υπενθυμίζουμε ότι είναι οι εξής :

1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

2. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι)

3. Παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από χρόνια νοσήματα:

• Έγκυες γυναίκες β΄και γ΄ τριμήνου
• Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά <6 μηνών ή φροντίζουν ά-τομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από την γρίπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook