Με συνολική χρηματοδότηση που θα αγγίξει τα 3εκ.ευρώ και με σειρά εξειδικευμένων δράσεων θα επιχειρηθεί η τουριστική προβολή της Κρήτης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα \”Εξειδικευμένες Δράσεις τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Κρήτης¨, πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ( Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), η πολιτική τουριστικής προώθησης του νησιού θα κινείται σε τρεις βασικούς πυλώνες

1. Εκδηλώσεις τουριστικής προβολής

Αφορά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων τουριστικής προβολής σε μεγάλες πόλεις Ευρωπαϊκών χωρών των οποίων οι πολίτες αποτελούν εισερχόμενο τουρισμό για την Κρήτη και ειδικότερα στις εξής:

1)Σουηδία: Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ
2)Φιλανδία: Ελσίνκι
3)Ολλανδία: Αμστερντάμ
4)Δανία: Κοπενγχάγη
5)Βέλγιο: Βρυξέλλες, Ουτρέχτη
6)Γερμανία: Βερολίνο, Αμβούργο, Φρανκφούρτη, Μόναχο
7)Ρωσία: Μόσχα, Αγ. Πετρούπολη
8)Ουκρανία: Κίεβο

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
-Ενοικίαση αίθουσας συγκεκριμένων προδιαγραφών ποιότητας και εξοπλισμού συνήθως σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης που θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση.

-Πρόσκληση σε επιλεγμένη ομάδα πωλητών τουριστικών πακέτων όπως tour operator, γραφείων γενικού τουρισμού κ.α που δραστηριοποιούνται στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή που πραγματοποιείται κάθε παρουσίαση.

-Αναλυτική παρουσίαση της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού (φυσικό περιβάλλον, υποδομές, καταλύματα, πολιτισμός, διασκέδαση, διατροφή-τοπική κουζίνα) με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, προβολή video

-Διανομή εντύπων με αναλυτική περιγραφή της Κρήτης ως τουριστικός προορισμός
-Πιθανή διανομή αναμνηστικών
-Κλείσιμο της εκδήλωσης με ένα κοκτείλ
-Πιθανόν θα δοθεί που και ένα μικρό αναμνηστικό δώρο

2. Φιλοξενία δημοσιογράφων

Αφού καταρτιστεί μία λίστα από διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (περιοδικά ποικίλης ύλης, ειδικά περιοδικά με θέμα ταξίδια Υγεία Διατροφή, τουρισμό, τηλεόραση, διαδίκτυο) χωρών εισερχόμενου τουρισμού στην Κρήτη και από ελληνικά ΜΜΕ θα προσκληθούν δημοσιογράφοι που επιμελούνται τις αντίστοιχες στήλες για διακοπές ταξίδια και αναψυχή.

Οι δημοσιογράφοι θα φιλοξενηθούν για 3 ως 4 ημέρες στην Κρήτη με σκοπό να πραγματοποιηθεί πλήρης ενημέρωση τους για την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό. Αναλυτικά η φιλοξενία τους θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

-Αεροπορικά εισιτήρια προς και από τον τόπο διαμονής τους
-Διαμονή σε επιλεγμένα καταλύματα
-Φαγητό
-Ξεναγήσεις σε επιλεγμένες τοποθεσίες
-Αναμνηστικό δώρο

3. Έντυπα προβολής

Πρόκειται να σχεδιαστούν και να εκτυπωθούν μια σειρά από διαφημιστικά έντυπα της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού τα οποία θα δοθούν στις εκδηλώσεις ROAD SHOWS και στους φορείς του τουρισμού.

Το προς υλοποίηση έργο θα έχει χρονική διάρκεια 12 μήνες και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης» του Ε. Π. «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook