Οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι μια κλασσική μέθοδος που χρησιμοποιείται στις αναμετρήσεις από τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.  Για να κερδίσει τις εκλογές που διεξάγονται 24-25 Φεβρουαρίου, υποσχέθηκε στους Ιταλούς θέσεις εργασίας και την επιστροφή των χρημάτων τους από την φορολογία των ακινήτων.

Ο πολιτικός αναλυτής Μπέπε Σεβεργκίνι σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, δήλωσε ότι 4 στους 5 Ιταλούς έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι, o Μπερλουσκόνι δεν είναι πλέον αξιόπιστος. «Είναι εραστής της πολιτικής, αλλά δεν θα κερδίσει ξανά τις εκλογές», είπε ο Σεβεργκίνι.

Aπό την πλευρά του ο Φίλιππο Σένσι, ειδικός στην πολιτική της επικοινωνίας εκτιμά ότι, ο Καβαλιέρε στηρίζεται στην πολιτική εκστρατεία που διεξάγει μέσω της τηλεόρασης και εκμεταλλεύεται την προσωπικότητά του κάνοντας μέχρι και παραδοσιακούς του ψηφοφόρους να αμφιβάλλουν.

Από την άλλη τονίζουν ότι, ο Μόντι χρησιμοποιεί «γλώσσα» πιο οικεία στους πολίτες, ενώ προβάλει το πρότυπο του καλού οικογενειάρχη στα talk shows που συμμετέχει. Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, Πιερλουίτζι Μπαρσάνι, χρησιμοποιεί την απασχόληση σαν βασικό ζήτημα της εκστρατείας του, επισημαίνει ο Σένσι.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook