Η περσινή φιναλίστ Ιωνία 2000 και ο περσινός πρωταθλητής Κισσαμικός θα βρεθούν στον τελικό του Κυπέλλου Χανίων.

Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στην τελευταία κατάκτηση Κυπέλλου από την Ιωνία (πριν δώσει το καταστατικό της για να δημιουργηθεί η ΑΕΧ) το 1997 με το σκορ 4-1 υπέρ της ομάδας από τη Σπλάντζια.

Στο Ναύσταθμο ένα γκολ του Χατζηλιόντα στο 32’ και δύο από τον Ντεντάκη (57’ και 80’) οδήγησαν τον Κισσαμικό στην πρόκριση με 3-0 απέναντι στην Ασπίδα, στο γήπεδο του Ναυστάθμου.

Στις Μουρνιές αναμετρήθηκε το περσινό ζευγάρι του τελικού με την Ιωνία 2000 να παίρνει την πρόκριση με 2-0 με σκόρερ δυο παίκτες που έχουν φορέσει στο παρελθόν την φανέλα των γηπεδούχων, τον Καβρουλάκη (19’) και τον Μεζαρτζόπουλο (92’ από «ασσίστ» του Καβρουλάκη).

Οι νικητές είχαν και δυο δοκάρια με τον Μπάτζιο (17’) και τον Γιανολάρη (74’), ενώ ο Βαρδάκης στο 20’ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ για το Μινώταυρο.

Ο κάτοχος του θεσμού, που δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ολοκλήρωσε το ματς με εννιά παίκτες, λόγω αποβολών με δεύτερες κίτρινες των Καράκη (68’) και Πατεράκη (86’).

Ο αγώνας \”σημαδεύτηκε\” από τον τραυματισμό του Βακαλουνάκη στο τέλος του ημιχρόνου, ο οποίος μετά το φάουλ του Κελαΐδη έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με διάσειση στο νοσοκομείο, με το ασθενοφόρο να καταφθάνει άμεσα.

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook