Ένα πολύ όμορφο βίντεο κατά του ρατσισμού έφτιαξε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ένα αγόρι μιλά στην κάμερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σχολείο του. «Κάθε μέρα στο σχολείο ο Κώστας με πειράζει. Και άλλα παιδιά με κοροϊδεύουν. Το είπα και στην κυρία. Τους μάλωσε. Τους είπε ότι δεν είναι σωστό να ενοχλούν κάποιον επειδή δεν είναι ίδιος με μας» λέει το αγόρι και ο θεατής σκέφτεται ότι έχει πέσει θύμα ρατσισμούς εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του.

Η συνέχεια εκπλήσσει. «Δεν καταλαβαίνω. Τόσο κακό είναι που είμαι Παναθηναϊκός;» αναρωτιέται και χαμογελά στην κάμερα, καθώς στην οθόνη εμφανίζεται η φράση «Ας είναι οι ομάδες μας το μόνο πράγμα που μας ξεχωρίζει».

Η καμπάνια της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για την ελληνική ιθαγένεια καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Μεγαλώνουν στην Ελλάδα, πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο, μιλούν ελληνικά. Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν φέρει τη ζωή τους εδώ έχουν δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια».

Δείτε το βίντεο

Δείτε το προηγούμενο βίντεο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο οποίο παιδιά, αγόρια και κορίτσια εμφανίζονται να μιλούν στα ελληνικά και τα λεγόμενά τους συνοδεύονται με υπότιτλους επίσης στα ελληνικά.

«Και κάποιοι λένε ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα» καταλήγει το σποτ.


in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook