Υπό κατάληψη τελεί από την προηγούμενη εβδομάδα το ΤΕΙ της Καστοριάς καθώς οι σπουδαστές αντιδρούν στο σχέδιο Αθηνά του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση πάρθηκε  έπειτα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι σπουδαστές μέσω της οποίας ζητούν:

1) την παραμονή του τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών στην πόλη της Καστοριάς.

2) να μείνει ως έχει η ταυτότητα, το γνωστικό αντικείμενο και η ανταγωνιστικότητα του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας λόγο του εξειδικευμένου αντικείμενου που παρέχει.

3) να μη χαθεί η μοναδικότητα , η ταυτότητα, και η ανταγωνιστικότητα του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου, λόγο του εξειδικευμένου του αντικειμένου.

Στόχος όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση" δεν είναι να γίνουν επιπόλαιες μεταρρυθμίσεις, που εξυπηρετούνε οικονομικά, γεωγραφικά και πολιτικά συμφέροντα, αλλά η προάσπιση και προαγωγή του Ακαδημαϊκού μας επιπέδου και της ποιότητας σπουδών μας.

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν βασικό σκοπό την αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι την υποβάθμισή της. Οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους."

Μάλιστα οι σπουδαστές των τμημάτων  Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και Διεθνούς Εμπορίου με βίντεο που έφτιαξαν οι ίδιοι δημοσιοποιούν και τις θέσεις του:

Δείτε τα βίντεο των σπουδαστών:

Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών


 Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας


 
Τμήμα  Διεθνούς Εμπορίου