Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί την Πέμπτη και την Παρασκευή ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του επιτρόπου στις 13 ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Επίσης, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της περιφερειακής πολιτικής, η επίσκεψη έχει στόχο να ενθαρρύνει τις Περιφέρειες να επενδύσουν κατά προτεραιότητα σε τομείς όπως η έρευνα και η ανάπτυξη, η καινοτομία, η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και να τις βοηθήσει σημαντικά ώστε να εκμεταλλευτούν τα δυνατά τους σημεία, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της «περιοδείας», σήμερα, Πέμπτη, ο Επίτροπος θα επισκεφθεί την Πάτρα, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών ενώσεων και φορέων αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Πόρτο Ρίο», στην Πάτρα (ώρα 11.30-13.00), ενώ το θέμα της ομιλίας του Επιτρόπου θα είναι «η Μελλοντική Πολιτική Συνοχής της ΕΕ».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Χαν θα επισκεφθεί την Τρίπολη, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα παραστεί σε δείπνο εργασίας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, και εκπροσώπων φορέων και επαγγελματικών Ενώσεων της περιοχής (ώρα 20:30).

Αύριο, Παρασκευή, ο Επίτροπος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη με τη συμμετοχή των τοπικών ΜΜΕ (ώρα 11:30, Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου).

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Πάτρα και την Τρίπολη, ο Επίτροπος θα επισκεφθεί αναπτυξιακά έργα τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του, τον Επίτροπο θα συνοδεύει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

 

in.gr