Κλινικά νεκρός από μηνιγγίτιδα είναι νεαρός φαντάρος που υπηρετούσε σε μονάδα της Σύμης. Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, από όπου καταγόταν ο άτυχος στρατιώτης, καθώς οι φίλοι του κάνουν λόγο για μοιραίες παραλείψεις και ολιγωρία εκ μέρους των αρμόδιων φορέων.

Οι στρατιώτης Ο.Π., 21 ετών έπεσε πριν από δύο εβδομάδες από το κρεβάτι του στο θάλαμό του (το πάνω κρεβάτι) και χτύπησε στο κεφάλι.

Τον μετέφεραν στην Ρόδο με καθυστέρηση δύο ημερών και επί μία εβδομάδα δεν του γινόταν διάγνωση ούτε από τους στρατιωτικούς γιατρούς ούτε από το Νοσοκομείο της Ρόδου, παρά τον πυρετό, τους πονοκεφάλους και τα άλλα συμπτώματα που είχε.

Τελικά, την περασμένη Τετάρτη διαγνώστηκε μικροβιακή μηνιγγίτιδα και διακομίστηκε την επομένη στην Αθήνα, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση και σισήχθη στη ΜΕΘ.

Ήταν όμως ήδη πολύ αργά. Πηγές του 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο κάνουν λόγο για εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο συγγενείς του αναφέρουν ότι ο 21χρονος φαντάρος είναι κλινικά νεκρός.

Στη Σύμη, όπου υπηρετούσε ο 21χρονος μετέβη σήμερα Κυριακή από τη Ρόδο ο μέραρχος προκειμένου να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και να ενημερώσει το στρατιωτικό προσωπικό.

Στη Ρόδο η τοπική κοινωνία, οι φίλοι και οι συγγενείς εκφράζουν αγανάκτηση και ζητούν απάντηση στα ερωτήματα γιατί οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι, γιατί κράτησαν το στρατιώτη στη Σύμη και δεν τον έστειλαν αμέσως στη Ρόδο, γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις στη διάγνωση της μικροβιακής μηνιγγίτιδας και γιατί δεν έγιναν εγκαίρως εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις. Ανησυχία προκάλεσε το γεγονός και στη μονάδα που υπηρετούσε ο στρατιώτης στη Σύμη, καθώς θεωρείται κρίσιμο να βρεθεί η αιτία μόλυνσης και να προστατευτούν οι υπόλοιποι στρατιώτες της μονάδας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook