Αιχμές για τον τρόπο που θέτει η κυβέρνηση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το λάθος του ΔΝΤ με τους πολλαπλασιαστές αφήνει το ΠΑΣΟΚ. Η εκπρόσωπος Τύπου Φ.Γεννηματά δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι το λάθος του ΔΝΤ και η μεγαλύτερη ύφεση δεν μπορεί να εξισωθεί απλώς με βελτιώσεις επιπέδου μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Τόνισε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εισηγηθεί πολλές φορές τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Έχουμε πει πάρα πολλές φορές, εξ αρχής, ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Σήμερα χρειάζεται μια ομάδα που δεν θα διαπραγματεύεται απλώς, αλλά θα έχει το στρατηγικό σχεδιασμό.

»Υπήρχε στην προηγούμενη συμφωνία και προεκλογικά η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι, επειδή ακριβώς υπάρχει βαθύτερη ύφεση και έχουν γίνει αυτοί οι υπολογισμοί και τα αποτελέσματά τους τα ζούμε καθημερινά, χρειαζόταν η αναθεώρηση της συμφωνίας και βελτίωση σε συγκεκριμένους όρους.

»Θεωρώ ότι το λάθος του ΔΝΤ και η μεγαλύτερη ύφεση δεν μπορεί να εξισωθεί απλώς με βελτιώσεις επιπέδου μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Εμείς, έχουμε πει ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, όπως και στα αγροτικά προϊόντα. Έχουμε κάνει μια σειρά από προτάσεις προεκλογικά για το τι πρέπει να αποκαθιστούμε κάθε φορά που έχουμε τη δυνατότητα, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται σε κοινωνικές τάξεις».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook