Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, όταν άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε βουλευτές και μέλη της νεολαίας του κόμματος. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν οι βουλευτές Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Το θέμα του ξυλοδαρμού των δύο βουλευτών έθεσε στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ήδη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας διέταξε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Με αφορμή τα επεισόδια, ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διπροσωπία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων», που «νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής».

«Η εισβολή σε πανεπιστημιακά γραφεία, η διάρρηξη, η κατάληψη και οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται απολύτως στη στρατηγική της έντασης, την οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας. Η διπροσωπία σε όλο της το μεγαλείο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι «η βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους Νέους/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που πραγματοποιούσαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστημιακό γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, του ανθρώπου που με περισσό κυνισμό ομολόγησε την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει και άλλο τους κατώτατους μισθούς, καταδεικνύει το αυταρχικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που δεν ανέχεται καμία διαμαρτυρία, καμία διαφορετική φωνή ενάντια στην πολιτική της.

«Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να διαλύσουν εντελώς απρόκλητα μια ειρηνική διαμαρτυρία, να ξυλοφορτώσουν και να  τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας:  

«Η κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Νομίζει ότι με τη συκοφάντηση και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, οι νέοι μαγικά θα \’ξεχάσουν\’ την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό. Νομίζει ότι με τις επιστρατεύσεις, τα σχέδια για την απαγόρευση των απεργιών, την αστυνομική καταστολή, ο λαός θα τρομοκρατηθεί. Κάνει λάθος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε «μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ής Φεβρουαρίου, ώστε να δοθεί «μια αποφασιστική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στα μνημονιακά σχέδια».

«Η ενδυνάμωση των αγώνων και της αντίστασης, η ανάπτυξη πολύμορφων κινητοποιήσεων και δράσεων, η ενωτική συμπόρευση των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων είναι ο μόνος δρόμος» καταλήγει η ανακοίνωση, ενώ σε υστερόγραφό της επισημαίνεται:

«Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Δένδιας διάλεξε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να δείξει τον μόνιμο έρωτά του με την καταστολή, επιτιθέμενος στους βουλευτές και στους νέους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook