«Την άμεση ένταξη του έργου «Συνδετήριος Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ) Μουρνιών – Χανιά» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα \”Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013\” (ΕΣΠΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ώστε να καταστεί εφικτή, εντός του 2013, η δημοπράτηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου για τα Χανιά» ζητάει με επιστολή που απέστειλε προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Στην επιστολή του Δημάρχου Χανίων, επισημαίνεται πως «για το συγκεκριμένο έργο, υπάρχει εγκεκριμένη οριστική μελέτη από πλευράς Υπουργείου ενώ η αρμόδια Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ) έχει προβεί – σε συνεργασία με το Υπουργείο – σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το έργο να καταστεί ώριμο προς δημοπράτηση» προσθέτοντας ότι «ο κόμβος των Μουρνιών αποτελεί την κύρια συνδετήρια οδό του ΒΟΑΚ με την πόλη των Χανίων».

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης σημειώνει πως «η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στην ευρύτερη περιοχή της και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών αυτής» ενώ υπενθυμίζει ότι «το εν λόγω έργο αποτελεί για το αρμόδιο Υπουργείο ένα από τα έργα προτεραιότητας για τον ΒΟΑΚ στο Ν. Χανίων, σύμφωνα με τις δημόσιες εξαγγελίες και δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας αυτού»

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, έχει ως εξής:

\”ΠΡΟΣ:
τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
κ. Κωστή Χατζηδάκη

Θέμα: Ένταξη του έργου «Συνδετήριος Α/Κ Μουρνιών – Χανιά» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα \”Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013\”

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα έργα που προγραμματίζονται στο Νομό Χανίων – και το οποίο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων – είναι το έργο της σύνδεσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με την πόλη των Χανίων μέσω του κόμβου των Μουρνιών, με προϋπολογισμό, μετά των απαλλοτριώσεων, 12.000.000 εκατομμύρια ευρώ.

Για το συγκεκριμένο έργο, υπάρχει εγκεκριμένη οριστική μελέτη από πλευράς Υπουργείου ενώ η αρμόδια Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ) έχει προβεί – σε συνεργασία με το Υπουργείο – σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το έργο να καταστεί ώριμο προς δημοπράτηση και πιο συγκεκριμένα:
• Έχει αποσταλεί από την ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, στις 8-11-2011, ο φάκελος για την παράταση ισχύος των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου και έχει δοθεί η σχετική παράταση,
• Έχει εγκριθεί η επικαιροποίηση των μελετών,
• Έχει συνταχθεί το τεχνικό δελτίο για το εν λόγω έργο,
• Έχουν συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης (τελευταία αποστολή από την ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ στις 4/4/2012).

Αυτό ωστόσο που απομένει – με δεδομένο ότι το εν λόγω πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο Χανίων αλλά και ολόκληρο το Νομό είναι καθ’ όλα ώριμο – είναι η ένταξη του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013» του Υπουργείου σας προκειμένου στη συνέχεια αυτό να δημοπρατηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη το ότι:

1. το εν λόγω έργο αποτελεί για το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ένα από τα έργα προτεραιότητας για τον ΒΟΑΚ στο Ν. Χανίων, σύμφωνα με τις δημόσιες εξαγγελίες και δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας αυτού,
2. ο κόμβος των Μουρνιών αποτελεί την κύρια συνδετήρια οδό του ΒΟΑΚ με την πόλη των Χανίων,
3. το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στην ευρύτερη περιοχή της και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών αυτής,
4. έως τα τέλη του 2013 θα πρέπει να έχουν συμβασιοποιηθεί και έως το 2015 να έχουν υλοποιηθεί όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ,

παρακαλούμε για την άμεση ένταξη του έργου «Συνδετήριος Ανισπόπεδος Κόμβος (Α/Κ) Μουρνιών – Χανιά» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα \”Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013\” του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ώστε να καταστεί εφικτή, εντός του 2013, η δημοπράτηση αυτού του πολύ σημαντικού για τα Χανιά έργου.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook