Τη στήριξη της Κομισιόν στο θέμα των αυτοκινητόδρομων εξέφρασε την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα.

Αναφερόμενος στην «Ολυμπία» και την «Ιόνια Οδό», ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα εξαρτάται «από την ελληνική κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευσή της με τις παραχωρησιούχες εταιρείες».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την ολοκλήρωση των έργων στη βάση του αρχικού τους σχεδιασμού» και πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των αυτοκινητόδρομων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει ήδη εγκρίνει δάνειο για τη χρηματοδότηση των έργων».

Επίσης, ο Γιοχάνες Χαν επισήμανε, κατά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα, τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Είναι σημαντική η στήριξη των μικρομεσαίων καθώς αυτό δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας», είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας η εικόνα δείχνει ότι υπάρχει κινητικότητα και καλές ιδέες, ωστόσο, χρειάζεται μεγαλύτερη επιμονή στην ωρίμανση των έργων».

Το απόγευμα, ο κ. Χαν θα επισκεφθεί την Τρίπολη, πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα παραστεί σε δείπνο εργασίας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, και εκπροσώπων φορέων και επαγγελματικών Ενώσεων της περιοχής.

Αύριο, Παρασκευή, ο επίτροπος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.

Η διήμερη επίσκεψη του κ. Χαν εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Περιφέρειες της χώρας, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook