«Παρερμηνεύτηκε σημαντικά» η απάντηση του Όλι Ρεν σχετικά με τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου.

«Παρερμηνεύτηκε σημαντικά» η απάντηση του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν σε Έλληνες ευρωβουλευτές, σχετικά με τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου, Σάιμον Ο' Κόνορ.

«Η απάντηση του επιτρόπου Ρεν παρερμηνεύθηκε σημαντικά στην Ελλάδα. Ο Όλι Ρεν δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη μείωση του κατώτατου μισθού στην απάντησή του», δήλωσε ο Σ. Ο' Κόνορ, κληθείς να σχολιάσει, κατά την τακτική ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την απάντηση του επιτρόπου Ρεν σε Έλληνες ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Όλι Ρεν δεν ανακοίνωσε κάτι καινούριο, απλώς υπενθύμισε κάτι το οποίο είχε συμφωνηθεί κατά την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής, τον Νοέμβριο 2012 και είχε συμφωνηθεί με την επικαιροποίηση του ελληνικού Μνημονίου. Ότι, δηλαδή, ο κατώτατος μισθός θα αναθεωρηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014.

«Δεν υπάρχει ούτε σαφής, αλλά ούτε υποννοούμενη συμφωνία για περαιτέρω μείωση των μισθών», δήλωσε ο κ. Ο' Κόνορ και πρόσθεσε λέγοντας ότι σκοπός αυτής της αναθεώρησης είναι να υπάρξει αλλαγή στο πλαίσιο του κατώτατου μισθού και να διασφαλιστεί ότι αυτό θα γίνει στη βάση μιας δομημένης ανάλυσης για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. «Κανείς δεν προδικάζει το αποτέλεσμα αυτής της αναθεώρησης. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, πέρα από αυτό που νομοθετήθηκε πέρυσι», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η απάντηση του επιτρόπου Ρεν είχε ως εξής:

«Η αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον κατώτατο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της ανεργίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αναθεώρηση».kathimerini.gr από ΑΜΠΕ