Τo Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί ,στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων ,στο Δημοτικό Κήπο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Στα χρόνια του Διγενή Ακρίτα», της βραβευμένης συγγραφέως Αγγέλας Μάλμου.

Ένα ταξίδι με την Αγγέλα Μάλμου στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας… για παιδιά ηλικίας 10 -14 ετών.

Eνα “ανέκδοτο” θεατρικό κείμενο, βραβευμένο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2006, μεταφέρεται στα παιδιά με αφηγηματικό τρόπο και με την υποστήριξη διαφανειών αυτή τη φορά στην παιδική -εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων.

Πρόκειται για τη «Λυγερή». Τα γεγονότα που κινούνται μεταξύ ιστορίας και μύθου, αντλούνται από τα έμμετρα μνημεία των τραγουδιών του ακριτικού μας κύκλου και συγκεκριμένα από ένα από τα διαμάντια της δημοτικής μας ποίησης, το ποίημα «Σαρακηνός και Λυγερή» έτσι όπως το έχει καταχωρίσει στη συλλογή του ο Νικόλαος Πολίτης. Το κείμενο αναφέρεται στο περιπετειώδες σμίξιμο δύο νέων. Μιας χριστιανής αρχοντοπούλας, της κόρης του Ακρίτα του πόντου Ανδρόνικου, και του μουσουλμάνου Αμιρά των Σαρακηνών Μουσούρ.

Από αυτή τη μεγάλη αγάπη που ξεπέρασε φυλετικές και θρησκευτικές διαφορές, γεννήθηκε στα χρόνια του βυζαντινού αυτοκράτορα Ηράκλειου τον έβδομο αιώνα μΧ., ένας μεγάλος ήρωας των μεσαιωνικών μας χρόνων, ο Βασίλειος Διγενής Ακρίτας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook