Για την κατασκευή της παράκαμψης Μοιρών του Δήμου Φαιστού απαντά ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης προς τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Σ. Καλογιάννης στην έγγραφη απάντησή του, προς τον Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρει ότι: «με απόφαση της ΔΔΕ/ΠΚ από 5-08-2005 έχει εγκριθεί η οριστική μελέτη οδού και κυκλοφοριακών κόμβων της «Παράκαμψης Μοιρών», ενώ από τον Ιούνιο του 2008 έχουν εγκριθεί και τα κτηματολόγια» και επισημαίνει ότι εκκρεμεί ο καθορισμός των προσωρινών τιμών μονάδος της αποζημίωσης από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, προκειμένου να συντελεστεί η απαλλοτρίωση».

Το θέμα της παρακαμπτήριας οδού αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας καθώς η συγκεκριμένη παράκαμψη θα λύσει το πρόβλημα της μεγάλης απόστασης που διανύουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες για τις Μοίρες.

Όπως σημειώνει ο Μεσσαρίτης Βουλευτής: «πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει «ανάσα» σε ολόκληρο Νότιο Οδικό Άξονα έστω και με τη σημερινή του μορφή καθώς, όσοι μένουν ή επισκέπτονται τις Μοίρες, πρωτεύουσα του Δήμου Φαιστού ταλαιπωρούνται αφού είναι αναγκασμένοι να διανύουν χιλιομετρικές αποστάσεις προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους».

Πιο συγκεκριμένα η εν λόγω παράκαμψη προβλέπεται να είναι συνέχεια της Εθνικής οδού Ε97 ταχείας κυκλοφορίας, (Ηράκλειο- Καστέλι- Απομαρμά- Αγία Βαρβάρα) και θα ξεκινά πριν τα Καπαριανά και θα φθάνει δυτικά των Μοιρών.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρει πως το έργο δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο τομεακό ή περιφερειακό πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook