Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία επικαθήμενα φορτηγά είχαν επιστρατευτεί για την μεταφορά των παράνομων τσιγάρων από τον κολπίσκο του «Καλόγερου» στα νότια όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, από το πλοίο “Santa” που τα μετέφερε και το οποίο τελικά προσάραξε στα αβαθή τον περασμένο Δεκέμβριο (δείτε εδώ).

H έρευνα συνεχίζεται και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ωστόσο – πέρα των αποκαλύψεων του Flashnews.gr για την χάραξη δρόμων από τους λαθρέμπορους (δείτε εδώ) – το νέο στοιχείο είναι οτι την παραμονή της προσάραξης του πλοίου, στην περιοχή είχαν φτάσει τρία μεγάλα φορτηγά.

Δύο μπροστά στο παρκινγκ κάτω από το κάστρο του Φραγκοκάστελου και άλλο ένα λίγο παραπέρα. Μάλιστα η παρουσία των οχημάτων εκεί είχε προβληματίσει και τους κατοίκους καθότι δεν έβρισκαν το λόγο να είναι εκεί, αφού στην περιοχή δεν εγίνοντο κάποια έργα αλλά ούτε και μεταφορά κάποιων αγροτικών προϊόντων.

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι λόγω του σημείου που είχε δέσει το πλοίο “Santa” και του στενού δρόμου που άνοιξαν οι λαθρέμποροι, τα μεγάλα φορτηγά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν και οι πληροφορίες λένε ότι είχαν επιστρατευτεί και 3 έως 5 αγροτικά αυτοκίνητα, τα οποία θα έκαναν την μεταφορά του φορτίου από τον κολπίσκο σε κάποιο κεντρικό σημείο που θα περίμεναν τα φορτηγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου θεωρεί ως δεδομένη την ύπαρξη κυκλώματος λαθρεμπόρων με την συμμετοχή ατόμων που γνωρίζουν την περιοχή, οι οποίοι αφενός διένοιξαν τον δρόμο μέχρι το σημείο προσέγγισης του πλοίου και αφετέρου φρόντισαν για την μεταφορά των λαθραίων εμπορευμάτων, είτε πρόκειται για τσιγάρα, είτε για όπλα και σφαίρες.

Και αυτό επισημαίνεται καθώς από την έρευνα του Flashnews.gr προέκυψε πως η προσάραξη του πλοίου έγινε κατά τον απόπλου του.

Δηλαδή μετά την εκφόρτωση του «εμπορεύματος».

Και επομένως αφού από τις αρχές βρέθηκαν μέσα στο πλοίο χιλιάδες κιβώτια με τσιγάρα, τι ήταν το «εμπόρευμα» που μεταφέρθηκε από τους λαθρέμπορους με τα φορτηγά;

Το δεδομένο είναι πως – ίσως για πρώτη φορά – αποκαλύπτονται συγκεκριμένα στοιχεία για την δράση κυκλώματος λαθρεμπόρων στα νότια της Κρήτης και οι αρχές επιβάλλεται να συνεχίσουν την έρευνα, ίσως με την συνεργασία και άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να εξιχνιασθεί η υπόθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook