Στον ερχομό του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη ποντάρει τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν αλλαγές στο μνημονιακό πλαίσιο και κυρίως στη φορολογική συνταγή.

Το κλίμα που διαμορφώνεται από την κατηγορηματική άρνηση των Βρυξελλών και του ΔΝΤ για μειώσεις στους συντελεστές ΦΠΑ, πρωτίστως στον χώρο της εστίασης, προβληματίζει το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν σκόπιμο να παραμείνει, έστω και σε χαμηλό επίπεδο, ανοικτή η συζήτηση για αναπροσαρμογές, σύμφωνα με Τα Νέα.

Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια ευελπιστούν στην κυβέρνηση ότι μπορεί να αναδειχθεί ο γάλλος πρόεδρος, αναγνωρίζοντας από την Αθήνα ότι θα πρέπει να εξεταστούν διορθωτικές κινήσεις σε όσα σημεία του προγράμματος οδηγούν αποδεδειγμένα σε βαθύτερη ύφεση.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι οι συστάσεις Ολάντ προς αυτή την κατεύθυνση θα στείλουν το μήνυμα ότι η Αθήνα βρίσκει συνομιλητές που αποδέχονται τις αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος.

Οι ίδιες πηγές προεξοφλούν ότι ο γάλλος πρόεδρος θα κινηθεί διπλωματικά, ώστε να μη θεωρηθεί η όποια στήριξή του ως πίεση για επαναδιαπραγμάτευση της νέας μνημονιακής σύμβασης.

Αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης, άλλωστε, δεν βάζει στο τραπέζι ούτε η κυβέρνηση, καθώς αναγνωρίζει ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ακυρώσει όλη την προσπάθεια των προηγούμενων μηνών για την ανάκτηση της ελληνικής αξιοπιστίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook