Τελευταία ενημέρωση 10.59 π.μ.


Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η  γιγαντιαία επιχείρηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα λίγο μετά τις 5.00 σε τέσσερα σπίτια και αποθήκες, γνωστών οικογένειών από τις Ατσιπάδες του Δ. Γόρτυνας στη Μεσαρά, οικογένειες που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Α.Τ. Πύργου και με τη συμμετοχή ανδρών του ΤΑΕ Μεσσαράς, ΤΑΕ Ηρακλείου, του Τμήματος Διώξης Ναρκωτικών , με την πληροφορία για την δράση των συγκεκριμένων οικογενειών να προέρχεται από το Α.Τ. Πύργου, ενώ της επιχείρησης είχε προηγηθεί δύο μήνες έρευνα.


Τα  ευρήματα της επιχείρησης, δικαιολογούν πλήρως και το μέγεθος της, αφού εντοπίστηκαν 3 καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, 1 περίστροφο, 5 κυνηγετικές καραμπίνες, 1500 σφαίρες και 45 σφαίρες καλάσνικοφ, 7 ξυλοκοπτικά, 2 κουκούλες και 20 (200αρια) βαρέλια που περιείχαν 220 κιλά χασίς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις ανδρών ηλικίας 21-77 ετών, αφού οι αρχές όργωσαν την περιοχή. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι και ο νεαρός που είχε καταγγείλει, ότι τον είχαν κακοποιήσει αστυνομικοί στο Αστυνομικό Μέγαρο πριν από μερικούς μήνες, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο σε ολόκληρη τη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι πέρασαν χειροπέδες σε έναν άνδρα την ώρα που βρισκόταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Ασήμι, περίπτωση που συνδέεται με την πρωινή επιχείρηση.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook