Ανοικτή πρόσκληση στις επιχειρήσεις –μέλη του για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων “SEOUL FOOD” στη Νότια Κορέα, απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνέχεια της συνεργασίας που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο με την Πρεσβεία της Νότιας Κορέας.

Η “SEOUL FOOD” πραγματοποιείται 14 έως 17 Μαΐου 2013 στη Σεούλ και απευθύνεται σε εξαγωγείς τροφίμων και ποτών, καθώς η Κορεατική αγορά είναι σε μεγάλο ποσοστό εισαγωγέας αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας (π.χ. βιολογικά) για εύπορους καταναλωτές.

Η έκθεση “SEOUL FOOD” ιδρύθηκε το 1983 και αποτελεί την Τρίτη μεγαλύτερη έκθεση στη βιομηχανία τροφίμων στην Ασία με περισσότερους από 1.450 εκθέτες και 47.000 επισκέπτες από 50 χώρες.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network - είχε οργανώσει τον περασμένο Νοέμβριο συναντήσεις του Εμπορικού Ακολούθου της Πρεσβείας της Κορέας με επιχειρηματίες του Νομού Ηρακλείου και ως δεύτερο βήμα συνεργασίας με την Κορεατική Πρεσβεία και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στηρίζει τη συμμετοχή επιχειρήσεων - μελών του στην “SEOUL FOOD” στην προσπάθεια διείσδυσης και σταδιακής εδραίωσης των Κρητικών προϊόντων στη συγκεκριμένη αγορά.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση έως την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (κα Αφροδίτη Γοραντωνάκη, τηλ.: 2810-247020, e-mail: [email protected]).