Η αμερικανική Γερουσία φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με την επιλογή του Τσακ Χέιγκελ -πρώην Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής τον οποίο υποστηρίζει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα- ως νέο υπουργό Άμυνας, αφού σχεδόν όλοι οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας ψήφισαν αρνητικά σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Οι ψήφοι -58 έναντι 40- δεν ήταν αρκετοί αφού απαιτούνται τουλάχιστον 60 ώστε να σταματήσουν οι συζητήσεις και να επιτραπεί μια ψηφοφορία από την ολομέλεια της Γερουσίας προκειμένου επικυρωθεί ο διορισμός του Χέιγκελ.

Ο Δημοκρατικός ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, δήλωσε ότι η Γερουσία αναμένεται να πραγματοποιήσει εκ νέου ψηφοφορία, σχετικά με την πρόταση, στις 26 Φεβρουαρίου.

Με τους Δημοκρατικούς να κατέχουν την πλειοψηφία 55 ψήφων στη Γερουσία, η υποψηφιότητα του Χέιγκελ αναμένεται να γίνει δεκτή με 51 ψήφους.

Τη σφοδρή ενόχληση του Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσαν τα εμπόδια των Ρεπουμπλικάνων χαρακτηρίζοντας ως «άνευ προηγουμένου» τις αιτιολογίες για τη μη διορισμό του Τσακ Χέιγκλ.

«Η προσδοκίες και οι ελπίδες μου είναι ότι ο Τσακ Χέιγκελ, ο οποίος αξίζει πλήρως την έγκριση, θα διοριστεί ως υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ομπάμα σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ερωταπαντήσεων που οργάνωσε το Google+. «Είναι απλά ατυχές το γεγονός ότι αυτό το είδος πολιτικής εισβάλει σε μια περίοδο όπου ακόμα είμαι στην προεδρία όσο ο πόλεμος στο Αφγανιστάν συνεχίζεται».

Η αμερικανική Γερουσία φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με την επιλογή του Τσακ Χέιγκελ ως νέο υπουργό Άμυνας, αφού σχεδόν όλοι οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας ψήφισαν αρνητικά σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ο Δημοκρατικός ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, δήλωσε ότι η Γερουσία αναμένεται να πραγματοποιήσει εκ νέου ψηφοφορία, σχετικά με την πρόταση, στις 26 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση Ομπάμα χαρακτήρισε παράλογη οποιαδήποτε καθυστέρηση της επικύρωσης του διορισμού του Χέιγκελ, ενώ τόνισε ότι κάτι τέτοιο στέλνει αρνητικά μηνύματα τόσο στο στρατό όσο και στους συμμάχους των ΗΠΑ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook