Οι νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και σημειώνει ότι οι νέοι οργανισμοί υπουργείων που είδαν το φως της δημοσιότητας περιλαμβάνουν περικοπές σε δομές άνω του 50% και μείωση θέσεων εργασίας έως και 30%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πρόχειρες, αυθαίρετες, αντιεπιστημονικές διαδικασίες», που δεν συνιστούν διοικητική μεταρρύθμιση.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Οι μάσκες έπεσαν! Η κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, επισπεύδει τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και με αυτόν τον τρόπο υλοποιεί το σχεδιασμό για βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου, αδιαφορώντας πλήρως για το τεράστιο κόστος που θα προκληθεί στην ελληνική Κοινωνία τόσο από τον περιορισμό των Δημοσίων – Κοινωνικών Αγαθών όσο και από την επιπλέον αύξηση της ανεργίας, η οποία ήδη έχει σκαρφαλώσει στο 27%.

» Οι νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα είναι προ των πυλών!

» Σε συνέχεια των \’εφέδρων\’ της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και των \’διαθεσίμων\’ ΔΕ Διοικητικών Αορίστου Χρόνου και με όχημα, αυτή τη φορά, τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους, προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων.

» Είναι αποκαλυπτικό ότι οι νέοι Οργανισμοί των πρώτων Υπουργείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνουν περικοπή σε δομές άνω του 50% και μείωση των θέσεων της εργασίας έως και 30% και πασιφανές ότι χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία για να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις που ζητεί η Τρόικα (25.000 απολύσεις μέσα στο 2013, εκ των οποίων τις μισές μέχρι τον Ιούνιο!).

» Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του Κράτους, σαρώνει τα πάντα! Πρόκειται για μία απόλυτα συνειδητή επιλογή!

» Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χρονική περίοδο, που η ελληνική Κοινωνία -των εκατοντάδων χιλιάδων \’λουκέτων\’ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του 1,5 εκατ. ανέργων και των 3 εκατ. πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας- έχει ανάγκη την ύπαρξη και παροχή υπηρεσιών εκ μέρους τους Κράτους, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

» Κι όμως! Η Κυβέρνηση επιμένει να θεωρεί ότι \’θα παραμείνει στο Δημόσιο ό,τι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες!\’

» Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.

» Η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση του κοινού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

» Η καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 20 του Φλεβάρη, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που ισοπεδώνει την ελληνική κοινωνία, είναι υπόθεση όλων μας.

» Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη!!!».

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαπάτηση του λαού

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Για μια ακόμα φορά η τρικομματική κυβέρνηση επιχειρεί να προκαλέσει και να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

» Οι χθεσινές εξαγγελίες του Κυβερνητικού Συμβουλίου για \’Δημόσια διοίκηση σύγχρονη, ανθρωποκεντρική και αποδοτική\’ και η ανακοίνωση για \’θετική πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης, μέσω της αξιολόγησης, της κινητικότητας και της ορθολογικότερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού\’, μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί, αν δεν επρόκειτο για την πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και τις ζωές χιλιάδων υπαλλήλων.

» Είναι σαφές ότι όλες αυτές οι πρόχειρες, αυθαίρετες, αντιεπιστημονικές διαδικασίες -υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας- με τις ψευδεπίγραφες αξιολογήσεις, τις βίαιες συρρικνώσεις των υπηρεσιακών δομών των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, την κινητικότητα των υπαλλήλων, τις διαθεσιμότητες κλπ, δεν συνιστούν διοικητική μεταρρύθμιση, δεν έχουν σχέση με την αντιμετώπιση των παθογενειών και δυσλειτουργιών της κρατικής μηχανής, ούτε θα λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

» Οι πολιτικές αυτές εφαρμόζονται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων για «απομακρύνσεις» 25.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2013 και 150.000 συνολικά μέχρι το 2015. Τα περί δήθεν μετακινήσεων, δήθεν αξιολογήσεων κλπ είναι για εσωτερική κατανάλωση και συσκότιση της κοινής γνώμης, αλλά δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανέναν.

» Ο κεντρικός στόχος των πολιτικών αυτών είναι οι απολύσεις προσωπικού, η διάλυση δημοσίων υπηρεσιών και η ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών τους και βέβαια η πλήρης κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών.

» Η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χαρακτήρα του και παράλληλα η παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο τη διαφάνεια και την κοινωνική αποτελεσματικότητα, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook