Ο πρώην αστυνομικός που πραγματοποίησε την αιματηρή βεντέτα κατά της αστυνομίας του Λος Άντζελες έχασε τη ζωή του από μια σφαίρα στο κεφάλι, πιθανώς αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου το ιατροδικαστικό ινστιτούτο που διενήργησε την νεκροψία.

Καταδιωκόμενος από την αστυνομία ύστερα από έξι ημέρες ανθρωποκυνηγητού σε ορεινή περιοχή του Μπιγκ Μπέαρ, δύο ώρες από το Λος Άντζελες, ο 33χρονος έφεδρος στρατιωτικός και πρώην αστυνομικός Κρίστοφερ Ντόρνερ είχε οχυρωθεί σε ένα οίκημα το οποίο πήρε φωτιά μετά την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

Τα απανθρακωμένα υπολείμματα του Ντόρνερ βρέθηκαν στα ερείπια. Το ιατροδικαστικό ινστιτούτο της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο διευκρίνισε ότι ο φυγάς, που ευθυνόταν για το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δεν έχασε τη ζωή του στη φωτιά αλλά από μια σφαίρα στο κεφάλι.

«Μετά τη νεκροψία που πραγματοποιήθηκε, ο ιατροδικαστής αναφέρει στο πόρισμά του ότι η αιτία θανάτου ήταν μια σφαίρα στο κεφάλι», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του σερίφη στην κομητεία του Σαν Μπερναρντίνο λοχαγός Κέβιν Λέισι. Ο εκπρόσωπος δεν μπόρεσε να πει αν ο Ντόρνερ έστρεψε το όπλο εναντίον του ή αν η σφαίρα ερρίφθη από τις δυνάμεις της τάξης που είχαν περικυκλώσει το οίκημα.

Ωστόσο διευκρίνισε: «Ενώ συνεχίζουμε να συλλέγουμε τα στοιχεία, φαίνεται πως το τραύμα που στοίχισε τη ζωή στον Ντόρνερ προκλήθηκε από τον ίδιο».

zougla.gr