Επενδύσεις ύψους 520 εκατ. ευρώ για τα έτη 2013 και 2014 σχεδιάζουν 14 επιχειρήσεις γερμανικών συμφερόντων, όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Στέφανος Τζηρίτης. Οι επενδύσεις εκτιμάται ότι θα αποφέρουν πάνω από 700 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση, ο ίδιος σημείωσε ότι, από το τέλος του 2010 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, οι ίδιες επιχειρήσεις επένδυσαν 247 εκατ. και δημιούργησαν 419 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τζηρίτη, πάντως, προκειμένου οι επενδύσεις στη χώρα μας να αυξηθούν, επιβάλλεται να επισπευσθεί η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να υπάρξει άμεση εξόφληση των οφειλών του κράτους προς τις επιχειρήσεις, επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ «εδώ και τώρα» και συμψηφισμός χρεών.

Στο μεταξύ, στα «δάχτυλα του ενός χεριού» μετριούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις, που έχουν λάβει τις αναγκαίες πιστοποιήσεις, ώστε -στο πλαίσιο συνεργασίας με γαλλικές εταιρείες- να μπορούν να επωφεληθούν από δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που προσφέρει το γαλλικό δίκαιο.

«Μόνο τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέχρι στιγμής πιστοποιηθεί για να κάνουν δουλειές με τη Γαλλία, έναντι 32 ρουμανικών και 16-17 βουλγαρικών», επισήμανε στην εκδήλωση η αντιπρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, Μαρία Βοζίκη.

Στοχευμένες επισκέψεις αντιπροσωπειών του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ, ώστε να προωθηθούν ελληνικά προϊόντα σε αμερικανικές πολιτείες, προανήγγειλε από την πλευρά του ο Πάνος Κοκορότσικος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φορέα.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν -μεταξύ άλλων- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook