Ένα νέο σκάνδαλο ταράζει την πολιτική ζωή της Ισπανίας, αφού το φως της δημοσιότητας βλέπουν καταγγελίες για παρακολούθηση πολιτικών στην αυτόνομη περιοχή της Καταλονίας από ιδιωτικό γραφείο ερευνών, το οποίο φέρεται να εργαζόταν για λογαριασμό διάφορων κομμάτων.

Η αστυνομία θα ερευνήσει την υπόθεση «εις βάθος», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ, τη στιγμή που πολλές πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας κάνουν λόγο για παρακολούθηση πολιτικών από διάφορα κόμματα, επιχειρηματιών, δικαστών και δικηγόρων, τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, το γραφείο εργαζόταν για λογαριασμό πολλών πολιτικών κομμάτων.

Η υπόθεση ήλθε στο φως όταν η Αλίθια Σάντσεθ-Καμάτσο, επικεφαλής στην Καταλονία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, κατήγγειλε στην αστυνομία πως μία συνομιλία της με άλλο πρόσωπο είχε καταγραφεί σ\’ εστιατόριο της Βαρκελώνης το 2010.

Ένας αστυνομικός, ο οποίος συνεργαζόταν επίσημα με το ιδιωτικό γραφείο ερευνών, παρέδωσε δεκάδες σχετικούς φακέλους στις διωκτικές αρχές, υπογραμμίζει η εφημερίδα Ελ Παΐς.

Ο εκπρόσωπος των Καταλανών Σοσιαλιστών Πέρε Ναβάρο παραδέχθηκε πως το κόμμα του είχε προσλάβει το γραφείο για διάφορες υπηρεσίες, προσδιορίζοντας όμως πως έγινε για λόγους ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας Φραντσέσκ Ομς προσπάθησε να υποβαθμίσει το σκάνδαλο, υποστηρίζοντας πως το άδηλο κίνητρο της προβολής του είναι να αποδυναμώσει τις προσπάθειες αποσκίρτησης της αυτόνομης περιοχής από την Ισπανία.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook