Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ορκίστηκε ο νέος Υφυπουργός Ανάπτυξης κ.Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Ο νέος υφυπουργός θα έχει αρμοδιότητες επί του ΕΣΠΑ και με την προσθήκη στο κυβερνητικό σχήμα του Χανιώτη βουλευτή, ο πρωθυπουργός επιδιώκει την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου προκειμένου να επανέλθει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο διορισμός του στη θέση αυτή γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το μήνυμα Σαμαρά στο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή ήταν ότι, στη νέα περίοδο που έχει ξεκινήσει -με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης μέσω της δόσης των 52,4 δισ. ευρώ και τα πρόσθετα κονδύλια των 18,3 δισ. μέσω του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού- για την οικονομία, «δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ».


Να σημειωθεί πως μεγάλο τμήμα της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ αφορά στην αυτοδιοίκηση στην οποία έχει θητεύσει για πολλά χρόνια ο κ.Βιρβιδάκης ενώ και ως Δήμαρχος Χανίων συμμετείχε σε καίριες θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.Ποιος είναι ο Κυριάκος Βιρβιδάκης

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης εξελέγη βουλευτής Χανίων της ΝΔ τον Νοέμβριο του 1989 και τον Απρίλιο του 1990.

Τον Ιανουάριο του 1991 απώλεσε την βουλευτική ιδιότητα, λόγω ένστασης συνυποψηφίου του. Ήταν πρώτος επιλαχών με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 1993, 1996 και 2000.

Επανεξελέγη βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ από το 1986 έως το 1989 και από το 1991 έως το 1994 και είναι μέλος ξανά από το 2001 μέχρι σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής και στην συνέχεια της Πολιτικής Επιτροπής.

Το 1989 διετέλεσε γενικός γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση Τζανετάκη.

Από τον Φεβρουάριο του 1991 έως τον Σεπτέμβριο του 1993 διετέλεσε, εκ νέου, γενικός γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι την εκλογή του τον Μάιο του 2012 ήταν αναπληρωτής γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Εξελέγη δήμαρχος Χανίων τον Οκτώβριο του 2002 και τον Ιανουάριο του 2003 μέλος (πλειοψηφείσας σύμβουλος) της διοικούσας επιτροπής της ΤΕΔΚ Χανίων.