Για την έναρξη της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, απαντά η Υφυπουργός Υγείας κ. Φωτεινή Σκοπούλη μετά από παρέμβαση του Ηρακλειώτη Βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως αναφέρει στην απάντησή της, η Υφυπουργός: «μια από τις σημαντικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ήταν εκείνη της αποτροπής του κινδύνου απένταξης, σχετικά με τη λειτουργία του Παιδιοψυχιατρικού Τμήματος στο ΠΑΓΝΗ, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε σημειωθεί ως προς την έναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου».

Από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου έχει εξασφαλιστεί το ποσό των €59.984,46 για τη διαμόρφωση του χώρου που θα στεγάσει την κλινική και όπως αναφέρει: «έχει υπογραφεί σύμβαση για τις κτηριακές βελτιώσεις οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι 30 Μαρτίου 2013».

Για το θέμα της ιατρικής κάλυψης που έθεσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Υφυπουργός Υγείας απαντά: «η ιατρική κάλυψη είναι εφικτή, διότι ήδη στο νοσοκομείο υπηρετούν δύο παιδοψυχίατροι και επιπλέον δύο στο Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, οι οποίοι θα μπορούν να το υποστηρίξουν σε εφημεριακή βάση. Νοσηλευτικά το τμήμα θα καλυφθεί από 4 νοσηλεύτριες του Ψυχικού Τομέα και 2 νοσηλευτές κλάδου ΔΕ που πρόκειται να προσληφθούν με ΙΔΟΧ, καθώς και με εθελουσία μετακίνηση 3 νοσηλευτών κλάδου ΔΕ από το Γ.Ν. Χανίων».

Αρχικά η κλινική θα ξεκινήσει την ανάπτυξη τεσσάρων κλινών και σταδιακά μέσα στο πρώτο έτος θα αναπτύξει και τις υπόλοιπες έξι κλίνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook