Την πρόθεσή της να προωθήσει μία πιο σκληρή κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών γνωστοποίησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στην εβδομαδιαία ομιλία της που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο στο Διαδίκτυο.

«Θα υποστηρίξουμε μια πιο σκληρή κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών σε παγκόσμια κλίμακα, με την ευκαιρία της G20 που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (στη Μόσχα), και θα το κάνω και η ίδια στην G20 τον Σεπτέμβριο» αναφέρει η Μέρκελ.

Η καγκελάριος εμφανίζεται ικανοποιημένη για την πρόταση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για τον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών τον οποίο θέλουν να θέσουν σε ισχύ 11 ευρωπαϊκές χώρες.

«Σίγουρα δεν είναι παρά μόνο μια αρχή. Θα ήταν πράγματι προτιμότερο να συμμετέχουν όλοι» δηλώνει, διαβεβαιώνοντας ότι το Βερολίνο «θα κάνει τα πάντα» ώστε οι διαπραγματεύσεις για την επιβολή αυτού του φόρου «να διεξαχθούν γρήγορα».

«Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση πρέπει να συμβάλουν ώστε να διορθωθούν οι συνέπειές της» προσθέτει.

Καταλήγοντας, η Άνγκελα Μέρκελ τονίζει ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία η Ευρώπη να μην βρεθεί μόνη της στη διαπραγμάτευση, αλλά όλα τα μέρη του κόσμου να συμμετάσχουν σε μια κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών αυτού του τύπου».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook