Όσο απίστευτο και αν ακούγεται αυτή τη στιγμή υπάρχουν πανάκριβα χαλιά του Δημοσίου αξίας τουλάχιστον 3,7 εκατομμυρίων ευρώ που «ξεχάστηκαν» σε αποθήκη. Το κράτος επέλεξε αντί να προχωρήσει στην εκποίηση τους ώστε να ωφεληθεί το δημόσιο ταμείο να τα αφήσει επί δύο χρόνια στα αζήτητα.

Η «οικοτεχνία» και το λουκέτο

Έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το περιβόητο κατάστημα πώλησης χαλιών «Οικοτεχνία» που ανήκε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Υγείας. Με απόφαση του τότε αρμόδιου Υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου το εν λόγω κατάστημα (επί της οδού Φιλελλήνων) αλλά και τα συνεργαζόμενα στην επαρχία ταπητουργεία, ανέστειλαν τη λειτουργία τους καθώς επιβάρυναν το Κράτος με περισσότερες από 200.000 ευρώ το χρόνο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε τότε δηλώσει, πως στόχος του Υπουργείου ήταν η σταδιακή προώθηση των αποθηκευμένων και έτοιμων προϊόντων της Οικοτεχνίας για εμπορική διάθεση μέσω άλλων κατάλληλων σχετικών φορέων που θα προκύψουν, ώστε να εισρεύσουν στο Δημόσιο περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ (όση υπολογίζεται πως είναι και η αξία των χαλιών που «ξέμειναν» όταν σταμάτησε το πρόγραμμα) πράγμα που δε συνέβη ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook