Φρικτό θάνατο από πυρκαγιά, δεμένος επάνω στο κρεβάτι του, βρήκε σήμερα τα ξημερώματα ασθενής που νοσηλεύοταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Πρόκειται για έναν 34χρονο, ο οποίος κάηκε ζωντανός από τις φλόγες σήμερα τα ξημερώματα. Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος διερευνά το τραγικό γεγονός και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την πυρκαγιά, ακόμη και να οφείλεται σε εσκεμένη ενέργεια.

Στο χώρο που εκδηλώθηκαν οι φλόγες πήγε το Πυροσβεστικό Σώμα και όπως έγινε γνωστό, οι πυροσβέστες βρήκαν απανθρακωμένο και δεμένο πάνω στο κρεβάτι του, στον 4ο όροφο του ψυχιατρείου, τον 34χρονο ασθενή.

Οι φλόγες εκδηλώθηκαν στις 2.30 τα ξημερώματα και όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, ο ασθενής βρέθηκε καμένος από τη μέση και κάτω, ενώ τα περισσότερα εγκαύματα εντοπίζονται στα πόδια του.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο κάτω μέρος του στρώματος και αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε τσιγάρο.

Την υπόθεση όμως, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ., στελέχη της οποίας εστάλησαν από την Αθήνα στην Τρίπολη για τη διεξαγωγή ερευνών.

Εκτιμάται ότι οι φλόγες εκδηλώθηκαν ενώ ο 34χρονος κοιμόταν και όταν επεκτάθηκαν δεν μπόρεσε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να σωθεί, αφού ήταν δεμένος…

Σιγά – σιγά οι φλόγες και οι καπνοί τον τύλιξαν, με συνέπεια να βρει φρικτό θάνατο επάνω στο κρεβάτι του αβοήθητος…

O ασθενής κατάγοταν από την Καλαμάτα και ο θάνατός του σόκαρε την κοινωνία της Τρίπολης.

Από την φωτιά και στην προσπάθειά του να σώσει τον άτυχο ψυχασθενή, τραυματίστηκε ελαφρά ένας νοσηλευτής του ιδρύματος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης και νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ, Παναγιώτης Ευσταθίου, ανέφερε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είχαν βάρδια, κατέβαλαν προσπάθειες να σώσουν τον άτυχο άνδρα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και πρόσθεσε ότι έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) από το ΕΚΕΠΥ, προκειμένου να διερευνηθούν, τόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά, για τα αίτια της οποίας ενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική υπηρεσία Τρίπολης, όσο και για τους ιατρικούς λόγους που υπαγόρευαν την καθήλωση του 34χρονου ψυχασθενούς.

Η διενέργεια της ΕΔΕ έχει ανατεθεί στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα, από την Πάτρα.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook