Το θέμα του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ηράκλειο επαναφέρει η "Ηράκλεια Πρωτοβουλία" με ανακοίνωσή της ζητώντας την κινητοποίηση των τοπικών φορέων ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Με μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε τα συνεχιζόμενα προβλήματα του κολυμβητηρίου Ηρακλείου, το οποίο συνεχίζει να παραμένει κλειστό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον αθλητισμό της πόλης μας. Η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ τα τελευταία 2 χρόνια έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με το θέμα κι έχει προτείνει τρόπους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δυστυχώς, με άλλοθι την οικονομική κρίση, η πολιτεία αρνείται να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς την τοπική κοινωνία, αναγκάζοντας τους αθλητές να «στριμώχνονται» στο κλειστό του Παγκρητίου Σταδίου, χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μοναδική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων που υπάρχει στην πόλη μας.

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς το αυτονόητο, αφού είναι πασίγνωστο ότι η επένδυση στον αθλητισμό μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα πολύ περισσότερα οφέλη στην κοινωνία. Η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συμπαρίσταται στα κολυμβητικά σωματεία της πόλης και στηρίζει την προσπάθεια τους για την ευαισθητοποίηση των τοπικών φορέων, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος. Καλούμε την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου να σταθούν αρωγοί στη διεκδίκηση αυτή.

Παράλληλα είναι καιρός να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας για τη θέρμανση του νερού της πισίνας, ώστε να μην είμαστε δέσμιοι του πανάκριβου πια πετρελαίου.