Tρεις υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος ενός 57χρονου επιχειρηματία. Επίσης κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά 76.000 ευρώ και 1.900 δολαρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Λευκάδα δύο υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), 58 και 54 ετών αντίστοιχα, καθώς επίσης και ένας ακόμη 58χρονος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επιχείρησης προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο αντιστοιχούσε στα χρήματα που απαιτούσαν εκβιαστικά oι δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. από τον 57χρονο επιχειρηματία, προκειμένου διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.

Ο 54χρονος και ο 58χρονος εντοπίστηκαν σε καφετέρια στην Λευκάδα και στην κατοχή τους βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που τους είχε παραδώσει λίγη ώρα πριν ο επιχειρηματίας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου της ίδιας υπηρεσία; ο οποίος εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία εισαγγελέα, στις οικίες των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ στην οικία του 58χρονου και το χρηματικό ποσό των 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook