Ένα πραγματικό κόσμημα για το Ιστορικό Κέντρο του Ηρακλείου θα αποτελέσει το κτίριο Αχτάρικα που θα στεγάσει τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσή του.

Σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταφορά του βαρέως τύπου εξοπλισμού του κτιρίου (Ψυκτικές -Κλιματιστικές μονάδες, , Γεννήτριες κα) που με ειδικά γερανοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο δώμα του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βάρος πχ μιας κλιματιστικής μονάδας ήταν πάνω από 2 τόνους ενώ μιας γεννήτριας 3 τόνους.

Για το λόγο αυτό η Λεωφόρος Δικαιοσύνης παρέμεινε κλειστή για λίγες ώρες.

Το επόμενο δεκαπενθήμερο με βάση το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να απομακρυνθούν και οι σκαλωσιές που καλύπτουν την εξωτερική πλευρά κτιρίου προκειμένου να αποκαλυφθεί πλήρως η νέα εντυπωσιακή του όψη.

Να τονίσουμε ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί τα κουφώματα και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός ασανσέρ κ.λ.π ενώ ολοκληρώνονται και οι δαπεδοστρώσεις.

Γ. Κουράκης :Σημείο Πνευματικής και Πολιτιστικής Αναφοράς για το Ηράκλειο

Μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, τόνισε ο κ. Κουράκης που βρέθηκε σήμερα στα Αχτάρικα ,το γεγονός ότι σε τους επόμενους μήνες θα παραδώσουμε στην κοινωνία του Ηρακλείου το νέο αυτό κτίριο που θα στεγάσει την Ιστορική Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και το οποίο ανταποκρίνεται σε υψηλές αισθητικές, αρχιτεκτονικές, ποιοτικές και λειτουργικές προδιαγραφές ενώ θα διαθέτει και υπερσύγχρονο εξοπλισμό .

« Ένα κτίριο Διαχρονικό το οποίο θα αποτελέσει άλλο ένα σημείο Πνευματικής και Πολιτιστικής αναφοράς , μια νέα κυψέλη δημιουργίας , κόσμημα για το Ηράκλειο και πόλο έλξης για τους νέους, τους πολίτες και τους ανθρώπους του Πνεύματος και της Έρευνας» σημείωσε ο Δήμαρχος .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook