Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών ολόκληρης της Κρήτης, που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους, ο Δήμος Φαιστού και προσωπικά η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Φαιστού, την πλήρη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των αγροτών για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι ασχολούνται στον πρωτογενή τομέα.

Οι αγρότες αποτελούν βασικό οικονομικό και κοινωνικό σύνολο της εθνικής μας οικονομίας και καθοριστικό παράγοντα της κοινωνικής συνοχής, γι' αυτό καλούμε και εμείς την πολιτεία επιτέλους να δώσει λύση και να διαμορφώσει μια σωστή και βιώσιμη αγροτική πολιτική, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των αγροτών μας και της οικονομίας μας γενικότερα.

Επιτέλους η πολιτεία ας δώσει λύσεις στα μακροχρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι εκείνοι που επενδύουν καθημερινά στη γη και βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται.