Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται με δήλωσή του ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης. Όπως ανέφερε ο κ. Σχοιναράκης, τόσο ο ίδιος όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στην κυβερνητική τακτική που οδηγεί τους αγρότες σε οικονομικό αφανισμό και σε εγκατάλειψη της γης και της αγροτικής παραγωγής.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας εξέφρασε την άποψη πως οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποτελούν ουσιαστικά μονόδρομο για τους ίδιους, προκειμένου να διασφαλίσουν την ίδια τους την επιβίωση.

«Το υψηλό κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα (τιμή πετρελαίου, αλλαγή φορολογικού καθεστώτος, αγροτικά εφόδια κ.λ.π.), η έλλειψη αγροτικών υποδομών (αρδευτικά έργα και παράλληλα έργα αναδασμών), οδηγεί τους παραγωγούς στην εξαθλίωση και ως εκ τούτου στην εγκατάλειψη και συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, που σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας για να βγούμε από την κρίση.

Με όλες τις δυνάμεις μου θα βρίσκομαι δίπλα στους αγρότες του Δήμου μας αλλά και όλης της Κρήτης, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, και εύχομαι ο αγώνας τους να δικαιωθεί για το καλό όλων μας.

Ο Δήμος Γόρτυνας, είναι ένας κατ΄ εξοχήν αγροτοκτηνοτροφικός Δήμος και η εξαθλίωση των αγροτών μας θα σηματοδοτήσει αυτόματα την καταβαράθρωση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας\” επισήμανε ο κ. Σχοιναράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook