Στα κόκκινα \”βάφτηκε\” το κρητικό ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Super League, αφού ο Πλατανιάς πέρασε θριαμβευτικά από το \”Θεόδωρος Βαρδινογιάννης\” με 3-1 επί του ΟΦΗ.

Η χανιώτικη ομάδα πήρε \”ανάσα\” παραμονής και παράλληλα \”ρεβάνς\” για την ήττα του πρώτου γύρου στα Περιβόλια. Μάλιστα σε περίπτωση ισοβαθμίας των δυο ομάδων θα έχει το πλεονέκτημα, αφού είχε ηττηθεί με 1-2.

Το απίστευτο αυτογκόλ του Μονιάκη στο 2\’ άλλαξε από νωρίς τις ισορροπίες και έδωσε άλλο αέρα στον Πλατανιά, που έφτασε στο 0-2 στο 22\’ με τον Γιάννου, που σκόραρε και με τη φανέλα του Πλατανιά στο \”Γεντί Κουλέ\” (το είχε πράξει και πριν δυο χρόνια με τον ΠΑΟΚ). Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του αντικαθιστώντας τον Ιωαννίδη (από τη μεριά του προήλθαν οι σέντρες και για τα δυο γκολ) με τον Ζορμπά. 

Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την υπεροχή αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει αισθητά την εστία του Κηπουρού. Αντίθετα ο Πλατανιάς πριν το τέλος του ημιχρόνου έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ.

Με το ξεκίνημα του β\’ μέρους ο ΟΦΗ έφτασε στη μείωση του σκορ με τον Σαρ (49\’) και πίεσε και για το δεύτερο γκολ. Η κόκκινη στον Μπούρμπο στο 63\’ (δεύτερη κίτρινη για θέατρο) έδωσε και το αριθμητικό πλεονέκτημα στον Πλατανιά, που στο β\’ μέρος επαναπαύτηκε στο προβάδισμα που είχε και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Στις αντεπιθέσεις ωστόσο βρήκε τις ευκαιρίες και για άλλο γκολ \”τελειώνοντας\” το ματς στο 83\’ με τον Μαραγκουδάκη.

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος (84\’ Κανούλας), Ιωαννίδης (27\’ Ζορμπάς, 88\’ Ζαχαράκης), Περογαμβράκης, Σόουζα, Μπούρμπος.



Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Γκονζάλες, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Καστέλς, Κάλαϊτζιτς, Γιάννου (68\’ Μαραγκουδάκης), Δέντσας (54\’ Στόλερ), Αναστασάκος, Ναζλίδης, Αγκιλέρα (90+1\’ Μιρτσέτα).


Τα πλάνα του αγώνα:



Θυμηθείτε πως σας μετέφερε το Flashnews.gr το live από το παιχνίδι:

Το Live

1\’ Ξεκίνησε το παιχνίδι.

2\’ ΓΚΟΟΟΟΛ: Σέντρα του Κάλαϊτζιτς ο Μονιάκης προσπάθησε να διώξει αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αγριμάκη. Απίστευτο αυτογκόλ του Ηρακλειώτη αμυντικού.


Στο 10\’ το 0-1 διατηρείται με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να αντιδράσει μετά το \”σοκ\” του αυτογκόλ από το Μονιάκη.

11\’ Καλό σουτ από τον Γκονζάλες η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αγριμάκη.
12\’ Πρώτη κάρτα στο παιχνίδι στον Καστέλς για την αγκωνιά σε διεκδίκηση της μπάλας στον Λαμπρόπουλο. Με σκίσιμο στο πρόσωπο βγαίνει εκτός για τις πρώτες βοήθειες ο πρώτος σε \”ασίστ\” παίκτης του ΟΦΗ.
14\’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Σέντρα του Βερόν η μπάλα χτυπάει στην πλάτη του Σαρ και στρώνεται στον Παπάζογλου που σουτάρει ψηλά άουτ.

18\’ Προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι, στο έδαφος ο Σαρ μετά από προβολή του Γιάννου.


22\’ ΓΚΟΟΟΟΛ: 0-2 ο Πλατανιάς. Εξαιρετικό γκολ από τον Γιάννου μετά από σέντρα του Ναζλίδη, που έπαιξε περίφημα το \”1-2\” με τον Κάλαϊτζιτς.

27\’ Πρώτη αλλαγή για τον Πετράκη, ο Ζορμπάς στη θέση του Ιωαννίδη. Ο Μπούρμπος θα γυρίσει στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ζορμπάς θα πάει δεξί χαφ.

29\’ 56-44% η κατοχή για τον ΟΦΗ σύμφωνα με το στατιστικό της Nova.

32\’ Σουτ του Ναζλίδη έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
34\’ Πρώτη κάρτα σε παίκτη του ΟΦΗ. Την αντικρίζει ο Μπούρμπος.
35\’ Ο Περογαμβράκης ταλαιπώρησε την άμυνα του Πλατανιά και έστρωσε στο Ζορμπά, το σουτ του οποίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ παρά την προσπάθεια του Κηπουρού.
37\’ Σουτ του Μονιάκη άουτ.
38\’ Ο Γιάννου πασάρει στον Ναζλίδη που γυρίζει για το Δέντσα το σουτ του οποίου μπλοκάρει ο Αγριμάκης.
44\’ Σουτ του Αγκιλέρα σωτήρια αποκρούει ο Αγριμάκης.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα νέα ευκαιρία για το 0-3 με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να μπλοκάρει το πλασέ του Ναζλίδη, μετά από πάσα του Κάλαϊτζιτς.
45+1\’ Κάρτα στον Ποτουρίδη για φάουλ στον Περογαμβράκη.
Λήξη ημιχρόνου

Έναρξη β\’ ημιχρόνου
47\’ Πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο από τον Περογαμβράκη περνάει αρκετά έξω από την εστία του Κηπουρού.

49\’ ΓΚΟΟΟΛ: Ο ΟΦΗ μειώνει με τον Σαρ. Ο Λαμπρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Σόουζα πήρε την κεφαλιά από τον Αγκιλέρα και ο Σαρ με ιδανικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

54\’ Πρώτη αλλαγή για τον Αναστασιάδη. Ο Στόλερ στη θέση του Δέντσα.
58\’ Κίτρινη στον Παπάζογλου για μαρκάρισμα στον Ναζλίδη.

63\’ ΚΟΚΚΙΝΗ: Δεύτερη κίτρινη στον Μπούρμπο για \”θέατρο\”.
68\’ Δεύτερη αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Γιάννου που έκανε πολλά \”χιλιόμετρα\” και σκόραρε για το 0-2 δίνει τη θέση του στο Μαραγκουδάκη.
73\’ Στο έδαφος ο Περογαμβράκης από την πίεση του Γκονζάλες, δίνει συνέχεια ο Τριτσώνης.
74\’ Σουτ του Λαμπρόπουλου μπλοκάρει ο Κηπουρός.
74\’ Κάρτα στον Γκονζάλες για φάουλ στον Κουτσιανικούλη. Σε καλό σημείο το φάουλ.
75\’ Εκτελεί ο Βερόν, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.
81\’ Κίτρινη στον Μαραγκουδάκη για φάουλ στο Μονιάκη.
82\’ Κίτρινη στο Σαρ για διαμαρτυρία. 
83\’ ΓΚΟΟΟΟΛ: 1-3 ο Πλατανιάς. \”Αγγίζει\” το \”διπλό\” μετά την εξαιρετική ενέργεια του Ναζλίδη που έβγαλε μόνο απέναντι από τον Αγριμάκη τον Μαραγκουδάκη, που πλάσαρε ιδανικά για το γκολ.
84\’ Αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Κανούλας στη θέση του Λαμπρόπουλου.
85\’ Κάρτα στον Κανούλα για δυνατό φάουλ στον Γκονζάλες.
86\’ Ευκαιρία με τον Αναστασάκο να σουτάρει ψηλά άουτ.
88\’ Τρίτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Ζαχαράκης στη θέση του Ζορμπά.
90+1\’ Ολοκληρώνει τις αλλαγές ο Αναστασιάδης με τον Μιρτσέτα στη θέση του Αγκιλέρα.
90+2\’ Ωραία ενέργεια και σουτ του Μιρτσέτα διώχνει σε κόρνερ ο Αγριμάκης.
90+4\’ Σουτ του Κανούλα άουτ.


Το pre-game

Στις 19.30 ξεκινάει η «μάχη» της Κρήτης στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ανάμεσα σε ΟΦΗ και Πλατανιά και το Flashnews.gr θα σας παρέχει ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα.

Η αναμέτρηση κλείνει την αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι αναζητάνε τη νίκη για να «κλειδώσουν» την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν το αποτέλεσμα στην προσπάθεια ανανέωσης της παρουσίας τους στη Super League.

Ειδικά μετά τα αποτελέσματα του σαββατοκύριακου η ομάδα των Χανίων είναι ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου βρίσκεται η Βέροια, αφού την προσπέρασε ο Άρης μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στην εκπνοή.

Για τον ΟΦΗ ο Γιάννης Πετράκης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα πέρα της γνωστής απουσίας του τραυματία Χαριτωνίδη.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει επιλέξει 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή που είναι οι: Γουναρίδης, Κουρδάκης, Μακρής, Ζαχαράκης, Βιτώρος, Ζορμπάς, Κανούλας, Μπανούσης, Καπουράνης, Παπάζογλου, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Βερόν, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης, Μονιάκης, Σόουζα, Σαρ, Ιωαννίδης, Αγριμάκης.

Με το αγαπημένο του 4-4-2 θα παρατάξει την ομάδα του ο Ρεθυμνιώτης προπονητής. Τερματοφύλακας θα είναι ο Αγρμάκης, η τετράδα στην άμυνα οι Ιωαννίδης, Μονιάκης, Σόουζα και Σαρ. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Βερόν, Μπούρμπος, Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος και στην επίθεση Παπάζογλου, Περογαμβράκης.

Περισσότερα είναι τα προβλήματα που έχει ο Άγγελος Αναστασιάδης για τον Πλατανιά, αφού δεν υπολογίζει στον τραυματία Μπέλιτς και στους τιμωρημένους Κανακούδη (και τραυματίας) και Τέτε.

Ο Μακεδόνας τεχνικός πήρε μαζί του στο Ηράκλειο τους εξής 20 ποδοσφαιριστές: Αγκιλέρα, Αναστασάκο, Αργυρόπουλο, Γιακουμάκη, Γιάννου, Γκονζάλες, Δέντσα, Δημήτρη, Κάλαϊτζιτς, Κάστελς, Κηπουρό, Κουρτεσιώτη, Λαζαρίδη, Λαμπάρθε, Μαραγκουδάκη, Μιρτσέτα, Ναζλίδη, Ποτουρίδη, Στόλερ, Τσιντί.

Μία θέση παίζεται στην ενδεκάδα, αυτή του αντί-Μπέλιτς, αφού υποψήφιοι είναι οι Γκονζάλες, Μαραγκουδάκης, Λαμπάρθε ή Δέντσας για να την καλύψουν, ανάλογα το σχηματισμό που θα επιλέξει ο Αναστασιάδης.

Από εκεί και πέρα κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Κηπουρός, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Αργυρόπουλος, στο αριστερό ο Κουρτεσιώτης, Ποτουρίδης και Καστέλς στο κέντρο της άμυνας, Αγκιλέρα και Κάλαϊτζιτς στα χαφ, Γιάννου, Ναζλίδης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Αναστασάκο (ενδεχομένως στα χαφ να προστεθεί ο Δέντσας, ή στο δεξί άκρο της επίθεσης ένας εκ των Γκονζάλες, Μαραγκουδάκη, Λαμπάρθε).

Λίγο πριν τη σέντρα

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΟΦΗ, ενώ αντίθετα ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε στο αρχικό σχήμα τους Άλκη Δημήτρη και Τάσο Δέντσα.



Ωραία ατμόσφαιρα στο σχεδόν γεμάτο \”Θεόδωρος Βαρδινογιάννης\”, στο οποίο βρίσκονται και Χανιώτες φίλαθλοι, αφού η ΠΑΕ Πλατανιάς εξασφάλισε 70 προσκλήσεις. 



Όλα έτοιμα για την έναρξη της αναμέτρησης.



Ο Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών) ρέφερι, με βοηθούς τους Χρήστο Ακρίβο (Αθηνών) και Γιάννη Κοντιζά (Πειραιά).



Οι ενδεκάδες:



ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης, Σόουζα, Μπούρμπος.



Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Γκονζάλες, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Καστέλς, Κάλαϊτζιτς, Γιάννου, Δέντσας, Αναστασάκος, Ναζλίδης, Αγκιλέρα.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook