Με αφορμή την απόφαση που ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης για την οριστική απαγόρευση της στάθμευσης των αυτοκινήτων σε όλη τη χερσαία λιμενική ζώνη του ενετικού λιμανιού των Χανίων, με στόχο την προστασία και ανάδειξη του αρχιτεκτονικού μνημείου της πόλης (δείτε εδώ), η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι στηρίζει την απόφαση αυτή.

Η Ένωση μάλιστα στο παρελθόν είχε ζητήσει δύο φορές, να απαγορευτεί η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων μέσα στο Ενετικό λιμάνι, διότι όπως αναφέρουν «ένα ζωντανό ιστορικό μνημείο χάνει την αξία του, ενώ παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες αναρωτιούνται για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η υποβάθμιση».

Όπως ανέφερε και ο κ. Πρωτοπαπαδάκης σε σχετική ανακοίνωση του, είναι απαίτηση της κοινωνίας των Χανίων στο λιμάνι να μην υπάρχουν αυτοκίνητα και ο κόσμος να μπορεί επιτέλους να κυκλοφορεί όλες τις ώρες πεζός από το μεσημέρι έως το βράδυ, χωρίς να έχει οποιαδήποτε αισθητική όχληση.

Η Ένωση θεωρεί ότι το μέτρο αυτό, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας αλλά σίγουρα θα βοηθήσει και στην τουριστική αναβάθμιση του τόπου μας.

«Ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και χαιρετίζουμε κάθε έμπρακτη απόδειξη του» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook